Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boksački spektakl

Hrgović obranio naslov! Filip udarcima demolirao Amerikanca

Hrgović obranio naslov! Filip udarcima demolirao Amerikanca
Foto: Igor Kralj/Pixsell
08.12.2018. u 22:43

Filip Hrgović je obranio internacionalni WBC naslov protiv 39-godišnjeg Kevina Johnsona. Hrvatski boksač dominirao je tijekom cijelog meča, ali se Amerikanac uspješno branio.

Stvarno je pravo čudo koliko je Johnson u osam rundi primio snažnih udaraca, ali je ostao na nogama do kraja borbe. Krajem druge runde Filip je dobro uzdrmao Kevina, a Amerikanca je spasio gong. Hrgoviću je ovo sedma profesionalna pobjeda u karijeri.

Filip Hrgović
1/9

Poštovanje Johnsonu, pravi je ratnik i pravi borac. On je sa svim najjačim svjetskim teškašima izdržao dokraja i jednostavno nije htio pasti - rekao je Hrgović.   

Amerikanac je uskočio kao zamjena nakon što je prije nekoliko dana odustao Ekvadorac Ytalo Perea, a ovo mu je bio 12. poraz u karijeri. 

Ivana Habazin pobijedila je u super velter kategoriji Evu Bajić odlukom sudaca i uzvratila Srpkinji za poraz prije pet godina. 

Naša boksačica dominirala tijekom cijele borbe i zadala više sjajnih udaraca. U osmoj prošao je jedan kroše, te je sudac morao brojati srpskoj boksačici.

Do kraja borbe Ivana je još pojačala ritam i uvjerljivo stigla do pobjede.

Ivica Perković ekspresno je završio sa Zoltanon Csalom. Šibenčanin je pobijedio Mađara tehničkim nokautom u drugoj rundi nakon što je po šesti put srušio Csala.

Nijemac Leon Bauer pobijedio je Portugalca Jorgea Silvu odlukom sudaca nakon osam rundi. Portugalski boksač je preživio teške udarce, ali je uspio izdržati na nogama. Bauer je u meč ušao kao favorit i to je potvrdio u ringu.

Filip Hrgović
1/7

No, u prvoj rundi Nijemac je primio jedan udarac, koji je pokazao da mu neće biti lako. Bauer je u nastavku dominirao i marljivo sakupljao bodove kod sudaca. Njemački boksač ovdje se osjeća kao kod kuće, jer često posjećuje Hrvatsku. Ovdje ima dosta prijatelja, a zna nešto i hrvatskog jezika.

Slađan Janjanin iz BiH nadjačao je Bjelorusa Siarheija Huliakeviča tehničkim nokautom u četvrtoj rundi. Bosanskohercegovački boksač obranio naslov u UBF-u.

>> Pogledajte vido: karijera Filipa Hrgovića

Komentara 28

CR
crocro
23:06 08.12.2018.

Hrgović će nadmašiti braću Kličko. Filip ima strahovit tjelesni potencijal za mljevenje protivnika. Samo za nijansu poraditi na mišićnoj masi 2-3 kg mišića i evo Klička u obličju Hrgovića. A onda narednih 10-tak godina samo stavljati križiće na protivnike. Naa odličnom je putu višegodišnje teškaške dominacije u svijetu boksa. Već sada je spreman izazvati svjetskog prvaka i uopće ne sumnjam kakav bi bio iishod. Ali korak po korak i sve će doći u pravo vrijeme.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
19:56 08.12.2018.

Izvrsnog je protivnika dobio Hrgović! Jako puno iskustva, boksao je s odličnim potivnicima. Poželimo sreću našem Hrgoviću, nisam se nadao tako izvrsnom protivniku ali i jake protivnike treba se savladati, prije ili kasnije.

IV
ivanvladoci
23:00 08.12.2018.

Hrgović je najbolji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije