Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUTUJE U SAD

Cro Cop borit će se u gradu u kojem je Mavrović zaprijetio Lewisu

Mirko Filipović
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
07.12.2018.
u 10:03

Nije Mirko još objavio ništa, no u američke je medije procurila vijest da će se legendarni hrvatski MMA borac boriti 16. veljače protiv Roya Nelsona. I to u istom onom Mohegan Sunu u Uncasvilleu u kojem je 1998. Željko Mavrović ugrozio Lennoxa Lewisa.

Kada je otkazana njegova novogodišnja borba u Japanu, Cro Cop je najavio:

– Sljedeći put ću nastupiti u prvoj polovici sljedeće godine, a detalje ću objaviti kada sve bude formalizirano.

Nije Mirko još objavio ništa, no u američke je medije procurila vijest da će se legendarni hrvatski MMA borac boriti 16. veljače protiv Roya Nelsona. I to u istom onom Mohegan Sunu u Uncasvilleu u kojem je 1998. Željko Mavrović ugrozio Lennoxa Lewisa.

A ta se borba, druga njihova, trebala dogoditi još 25. svibnja u Londonu, no otkazana je zbog teške ozljede koju je Mirko doživio na treningu. Naime, Cro Copu su popucali prednji križni ligamenti, uz oštećenje hrskavice i meniska, pa je umjesto u borilište morao na rekonstrukciju koljena.

Od operacije se oporavio u rekordnom vremenu pa je krajem rujna tehničkim nokautom pobijedio Roquea Martineza i sada spreman čeka borca za kojeg nam je proljetos kazao ovo:

– Nelson je borac najtvrđe brade u MMA svijetu. On može primiti gotovo sve. Što li je sve taj preživio protiv Dos Santosa, Miočića, Cormiera... Osim toga, ima vrlo opasan “swing” a i vrlo dobar je parteraš. Nezgrapno je građen, ali je majstor brazilskog džiju džicua.

Borac kojeg zovu Big Country nije više onako moćan kao što je to bio u listopadu te 2011. kada je pobijedio Mirka tehničkim nokautom u trećoj rundi. No, to mu je pošlo za rukom i zbog ovoga:

– U tu sam borbu ušao sa slomljenim bicepsom, a ta ozljeda mi se dogodila osam dana prije borbe, u posljednjoj rundi posljednjeg sparinga. Nakon jednog krošea vidio sam da imam rupu u bicepsu. Premda me to nije toliko boljelo, liječnik mi je rekao da ću to osjetiti prvom prilikom kada uđem u klinč ili počnem hrvati. Ne želim to upotrijebiti kao izliku jer sam, ipak, prihvatio borbu u takvom stanju, no siguran sam da bih zdrav imao puno bolje izglede.

Tako je Cro Cop proljetos govorio u emisiji “The MMA Hour” Ariela Hewanija, a nešto slično, jer je isti protivnik u pitanju, zacijelo možemo očekivati i ovom prigodom. Kada meč i službeno potvrdi organizacija Bellator. 

Komentara 2

Avatar fenixem
fenixem
11:27 07.12.2018.

Ovaj definitivno nema dosta,umijesto da zavrsi karijeru kao ponosan borac,zavrsice je u s nosem u podu,pa ce traziti opet revans,e onda ce zavrsiti u sramotonom zaboravu krijuci se od javnosti.....trazi i dobice!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije