Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RANG VATRENIH

Fifa objavila ljestvicu najboljih reprezentacija svijeta, evo gdje je Hrvatska

Zagreb: Hrvatska se plasirala na Europsko prvenstvo
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
30.11.2023.
u 12:45

Svoje mjesto na čelu i dalje drži svjetski prvak sa SP-a u Kataru, Argentina, a deset bodova za njima zaostaje svjetski doprvak Francuska

Krovna svjetska nogometna organizacija Fifa objavila je rang-ljestvicu najboljih reprezentacija na svijetu nakon utakmica odigranih u studenom. 

Hrvatska nogometna reprezentacija je nakon pobjeda u posljednje dvije kvalifikacijske utakmice za Euro 2024. protiv Latvije (2:0) te Armenije (1:0) zadržala deseto mjesto koje je imala i pri objavi posljednje rang-ljestvice.

Unatoč pobjedama, Hrvatska je tijesno zadržala svoje mjesto u društvu deset najboljih jer je Urugvaj napredovao za četiri mjesta i došao s 15. mjesta tik ispod Hrvatske, na 11. mjesto.

Dogodilo se nekoliko promjena unutar društva najboljih deset. Reprezentacija Brazila je nakon poraza protiv Kolumbije pala s trećeg na peto mjesto, a pretekli su ju Engleska koja je sada treća te Belgija koja je sad četvrta reprezentacija svijeta.

Također, na novoj ljestvici je reprezentacija Nizozemske napredovala za jedno mjesto te je sad šesta, a sukladno tome je Portugal pao sa šestog na sedmo mjesto.

Od reprezentacija u regiji, najveći skok je ostvarilo Kosovo. Popelo se za četiri mjesta i sad je na 101 mjestu. Bosna i Hercegovina je pala na 69., Makedonija se popela na 65 mjesto. Slovenija je ostala na 54. mjestu, a Srbija pala na 34.

Svoje mjesto na čelu i dalje drži svjetski prvak sa SP-a u Kataru, Argentina, a deset bodova za njima zaostaje svjetski doprvak Francuska.

Foto: Fifa.com

 

 

Komentara 9

XY
XYZ52
18:24 30.11.2023.

Belgija i Nizozemska ispred nas? Netko se ovdje zaje.... Sta su to oni osvojili ili posebno odigrali? Istina Bog, obje zemlje su blize FIFA sredistu u Svicarskoj nego mi jer, izgleda, da smo mi jos uvijek s brdovitog Balkana. Belgija je u grupi 1 za Euro 2024 a Nizozemska u grupi 3, isto kao i Hrvatska.

AL
alkemičar
14:57 30.11.2023.

To bodovanje je u krajnju ruku malo cudno, bili smo 7.repka na fifinoj ljestvici sa medaljama sa 2 svj.prvenstva i 1 lige nacija i sad smo izgubili 2 utakmice u kvalifikacijama za eur.prvenstvo dakle to ni nije natjecanje i padnemo za 3 mjesta kao da smo izgubili sve sto se izgubiti moglo, a kad pobijedimo to kao da se ni ne boduje ostajemo na mjestu na kojem jesmo. Po tome, mi mozemo jedino padat na ljestvici ali nikako napredovati. A jedan brazil kad izgubi od kolumbije padne za 1 mjesto, a mi odmah za 3 mjesta?! Cista namjestaljka, zna se koje repke moraju biti medu prvih 10 pa kako god da igrale.

ZG
zoranzivkovic2912@gmail.com
20:50 30.11.2023.

Dobro je i deseto mjesto. A vi koji skroz serete po repki jer mi ćemo u finale na euru niko ništa nije bolji od nas možda Francuzi i Španjolci ali samo što nam oni ni malo ne leže

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije