Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BNP Paribas Zürcih Open

Edberg pobijedio Ivaniševića

Goran Ivanišević
Miranda Cikotić/24sata
13.03.2010.
u 20:06

Stefan Edberg, legendarni 44-godišnji bivši švedski tenisač, pobjednik je BNP Paribas Zürich Opena, turnira svjetskih legendi koji se igra u sklopu Champions Toura.

U napetom i neizvjesnom finalnom meču Edberg je pobijedio šest godina mlađeg hrvatskog tenisača Gorana Ivaniševića 3-6, 6-3, 12-10. Kako je bilo neizvjesno u ogledu umirovljenih legendi, tako je uvijek bilo i dok su bili aktivni igrači, ponajbolji u doba dok su igrali. Kroz karijeru su ova dva igrača odigrala 19 međusobnih mečeva, a mirovinu je Ivanišević dočekao s pozitivnim omjerom 10-9.

Ivanšević i Edberg su uvodni dio natjecanja, borbu po skupinama, završili svaki s tri pobjede, a odličan tenis su manifestirali u finalu gdje su podsjetili na neke svoje prijašenje duele.

Meč je bolje otvorio Ivanišević, u drugom setu je kontrirao Edberg, a kulminacija je nastala u super tie-breaku trećeg seta gdje je i Ivanišević propustio svoju šansu za pobjedu. Na kraju je Edberg bio za nijansu smireniji, te je proslavio pobjedu u Zürichu.

Recimo da je treće mjesto osvojio Nizozemac Richard Krajicek koji je u subotu bio bolji od Rusa Jevgenija Kafeljnikova 6-3, 6-2.

BNP Paribas Zürich Open, finale:

Edberg - Ivanišević 3-6, 6-3, 12-10

za 3. mjesto:

Krajicek - Kafeljnikov 6-3, 6-2

Ključne riječi

Komentara 1

OD
odisej
14:12 14.03.2010.

Ogled umirovljenih legendi ????? Zna li pisac ovoga teksta ,sta znaci rijec \'legenda\' ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije