Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zimska stanka

Donosimo pregled što čeka hrvatske klubove u siječnju, gdje se i protiv koga pripremaju

Dinamo - Hajduk
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/4
06.01.2020.
u 07:00

Dosad su uobičajeno putovali u inozemstvo i Dinamo i Rijeka, no ova dva kluba odlučila su promijeniti svoja zimska radna odredišta

Prilično kratak odmor imali su igrači naših nogometnih klubova, od ponedjeljka će svi već biti u pogonu, na pripremama.

Ne znamo koliko je igrača zimsku stanku provelo na nekim egzotičnim mjestima, koliko ih je otišlo u inozemstvo, ali ako su mislili da bi sa svojim klubovima mogli otputovati nekamo na pripreme u inozemstvo, prevarili su se.

To će iskusiti samo igrači Hajduka i Osijeka, njihovi treneri Tudor i Kulešević pokušat će složiti igru svoje momčadi u Turskoj i Španjolskoj.

Hajduk je zadržao svoju tradiciju i nakon nedjeljjnog početka priprema te nekoliko dana rada kod kuće i raznih testiranja, 9. siječnja preko Zagreba i Istanbula otići će u svoju bazu u turskom Beleku gdje će raditi dva tjedna. Tamo bi u tom razdoblju trebali odigrati utakmice s Grasshopperom, Honvedom, Vardarom i kijevskim Dinamom.

Osijek i Hajduk krenuli u nedjelju

Nogometaši Osijeka također su počeli s pripremama, u svojem će gradu raditi do 11. siječnja, a onda odlaze u Španjolsku. U Marbelli će odigrati četiri ili pet utakmica.

Dogovoreni su susreti s Dinamom iz Bukurešta, mađarskom Puskas akademijom, Nürnbergom, a za generalnu probu suparnik će biti Lokomotiv Moskva Vedrana Ćorluke. U Španjolskoj će biti dva tjedna, a onda ubrzo počinje i HNL.

Dosad su uobičajeno putovali u inozemstvo i Dinamo i Rijeka, no ova dva kluba odlučila su promijeniti svoja zimska radna odredišta. Plavi su dosad išli u Tursku, Rijeka u posljednje vrijeme u Portugal, a sad će u – Istru.

– Vjerojatno ćemo za sljedeće zimske pripreme promijeniti mjesto, nije dobro uvijek ići na isto odredište – kazao je na prošlim pripremama u Beleku trener Dinama Nenad Bjelica.

I nije samo to razlog što će plavi ostati u Hrvatskoj, ove su pripreme prilično kratke, Plavi startaju u utorak, a već 1. veljače počinje prvenstvo. Stoga, plavi će od utorka do 13. siječnja biti u Maksimiru, a onda će se na dva tjedna preseliti u Rovinj.

Još u Maksimiru odigrat će utakmicu protiv mađarskog ZTE-a, u Istri će im suparnik biti češki drugoligaš Slovačko, pa Orijent, a glavna proba trebao bi biti susret s Koprom.

Riječani su putovali na razne destinacije na zimske pripreme, od turskog Beleka, preko španjolskog Benahavisa, Dubaija pa do portugalske Albufeire. Otkako je Damir Mišković predsjednik Rijeke, momčad će prvi put ostati u Hrvatskoj, radit će na svojoj Rujevici, a onda će se preseliti u Umag.

– Do zadnjeg trenutka razmišljali smo – Portugal ili Istra. Jednostavno, ova je stanka prekratka, nema smisla gubiti dva dana na putovanje do Portugala i natrag. Procijenili smo da je bolje dati igračima malo odmora. Tako smo procijenili i nadamo se da će nas vrijeme poslužiti. U Umagu će biti klubova i protivnika, a uvjeti bi trebali biti odlični. Vjerujem da će se to pokazati kao dobar potez – rekao je prije nekoliko dana zamjenik sportskog direktora Rijeke Ivan Mance.

Važnu, možda i presudnu ulogu u takvoj odluci imao je novi trener Rijeke Simon Rožman, koji je izabrao Umag.

Varaždin se na početku priprema susreo s ozbiljnim problemom. Ne samo da mora ojačati igrački kadar za nastavak, jer ovaj se nije pokazao dovoljno dobrim za prvu ligu, nego ima problem s treniranjem.

Nije završen teren s umjetnom travom i sada trener Luka Bonačić s klubom mora mijenjati plan rada, sve do odlaska u Međugorje gdje takvih problema ne bi trebali imati.

Istra sad ima prave uvjete

Gorica kreće u ponedjeljak i pripremat će se kod kuće, osim ako se vrijeme ozbiljnije ne pokvari. Istra će raditi u Istri, na svojem stadionu, a povremeno i u obližnjem Medulinu. Ni ostali naši klubovi ne planiraju odlazak u inozemstvo.

Bude li vrijeme “normalno”, uvjeti za rad u Istri dovoljno su dobri, nije to kao nekad kad je u Poreču bio jedan hotel u kojem je bilo pet, šest momčadi i svi su trenirali na dva uništena terena. Istra je sada puna vrhunskih hotela, nogometnih travnjaka je sve više i u sve su boljem stanju.

Kad malo više poradimo na sportskom turizmu, možda i klubovi iz jačih liga dođu u Istru pa bi tamo i naši najjači klubovi mogli imati jače ispite zbog kojih su (uz vremenske uvjete) najčešće i odlazili u Tursku, Španjolsku, Portugal...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije