Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi šef Cvitanović

Dinamo u nezavidnoj financijskoj situaciji, više si ne može priuštiti skupog trenera!

Mario Cvitanović
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/7
14.07.2017.
u 16:50

Mnoge će začuditi Mamićev izbor, ali za to postoji sasvim dobar razlog.

Dinamo je brže-bolje imenovao 42-godišnjeg trenera druge momčadi Marija Cvitanovića za nasljednika Ivajla Peteva. Trofejnog Dinamova igrača i zagriženog trenerskog fanatika, čovjeka koji je radio čudesa s juniorima plavih u Ligi prvaka.

Mnoge će začuditi Mamićev izbor, ali za to postoji sasvim dobar razlog. Naime, šuška se da je Dinamo u nezavidnoj financijskoj situaciji i da si više ne može priuštiti igrača s odštetom (poput Malijca Sylle) i trenera od 250.000 eura godišnje, a navodno je Petev dobivao gotovo 400.000 eura. Kad se zbroje otpremnine koje je Dinamo trebao isplatiti Jozaku i Petevu, zagrljaj s trenerom koji je dosad u školi nogometa radio za 12.000 kuna mjesečno nije iznenađenje.

Ako je jučer pala i povišica, Cvitanović će opet biti neusporedivo jeftiniji od Bugarina. K tome i kompetentniji, motiviraniji, poletniji...

– Počašćen sam i sretan što sam dobio priliku trenirati Dinamo. U klupskom sustavu sam tri godine, moj stožer i ja radili smo dobro s juniorima i s B momčadi. Naravno da je mi je logičan iskorak i želja bila da budem prvi trener Dinama, nisam to nikada skrivao. Spreman sam i poznajem igrače – naglasio je Cvitanović i dodao:

– Dinamo ima i dobrih stvari u svojoj igri. Treba naglasiti individualnu kvalitetu igrača, naša je mladost na zavidnoj razini. Nijedan klub u ovom dijelu Europe nema tako kvalitetne mlade igrače. Hoću prepoznatljiv stil igre, napadački, dominaciju posjedovanjem lopte i pritisak na suparnika. Za to treba vremena, ali mi ga nemamo puno.

Cvitanovićevi pomoćnici su Ivo Milić i Stipe Marina.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije