Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREME

Dinamo pobijedio Piast s momčadi čija je prosječna starost bila 18 godina!

Dinamo juniori
Foto: GNK Dinamo
29.01.2016.
u 17:49

Završilo je 2:1, a Zoran Mamić može biti zadovoljan viđenim

Dinamo je na pripremama u španjolskoj La Mangi ostvario vrijednu pobjedu od 2:1 protiv poljskog Piast Gliwice. Posebno raduje činjenica da su mladi još jednom dobili priliku i iskoristili je na pravi način. Naime, prosječna starost prvih 11 bilo je 18 godina!

Trener Zoran Mamić ovaj put nije imao strategiju kao i protiv norveškog Stromsgodseta, prvo poluvrijeme jedna postava, a u drugom druga postava. Odlučio je mladima dati mnogo više prilika. Riječ je o: Šemper, Stojanović, Benković, Soldo, Sosa, Knežević, Moro, Lovren, Fintić, Brekalo, Gojak.

No prije svega, protivnik Dinama nije ni najmanje zvučan, sigurno mnogi od vas koji ovo čitate ne znate o kome se radi, ali riječ je o klubu koji trenutno drži prvo mjesto poljske Ekstraklase! Imaju 45 bodova nakon 21 kola, što znači da 11 utakmica prije kraja prvenstva imaju velike šanse za titulu, prvu u povijesti 52 godine starog kluba, koji tek petu sezonu u povijesti nastupa u najelitnijem rangu poljskog nogometa. Naime, prvi pratitelj im je mnogo poznatija i zvučnija Legija iz Varšave, no zaostaje pet bodova i šanse za naslov su velike.

To jasno pokazuje da nije riječ o nekakvom slabašnom protivniku, koji ne zna pružiti otpor ili zaprijetiti. Svejedno, protiv Dinama izgledali su kao Norvežani – u podređenom položaju. Samo, ovaj put modri su to kapitalizirali i u 39. je zabio Davor Lovren za 1:0. Ostalo je do kraja poluvremena tako.

U drugi dio krenuli su Musa,Goncalo, Olmo, Hodžić i Henriquez dok su u svlačionici ostali Sosa, Stojanović, Fintić, Brekalo i Gojak. Malo je trebalo novima da se uigraju pa u 49. minuti to koristi protivnik i preko Murawskog postavljaju 1:1. Ipak, u 55. minuti iz igre izlaze Šemper, Soldo, Moro, Knežević i Lovren, a u igri su Ježina, Taravel, Pavičić, Šovšić i Fernandes, što donosi osvježenje i modri opet pritišću.

Isplatilo se, u 72. zabija Henriquez i to je bio konačni rezultat, iako je Dinamo mogao zabiti još pokoji pogodak. Sreća je i da se ovaj put nitko nije ozlijedio.

>> Dinamo pripreme u Španjolskoj nije dobro otvorio, ali bit će bolje

Komentara 4

MA
mađar
21:56 29.01.2016.

Kaj smo igrali s decom? Takvog rasadnika nema u Europi, a i šire. To treba brusiti i sacuvati. To su igraci kao da su dosli iz rudn8ka dijamanata Južnoafricke republike.

DU
Deleted user
18:49 29.01.2016.

Može neko bolje?

DU
Deleted user
11:18 30.01.2016.

E,pa ima i Hajduk svoju dicu: Jefferson, Imamović, Velasquez, Arteaga, Velez, Sušić, Ohanza, Biliy, Radčenko ,Maloku. Oastali; Milić (Osijek), Milović (RNK Split), Jaranović (Dubrava), Tudor (Zagreb), Nižić (Zmaj Makarska), Pejić (Dinamo), T. Bašić (Zagreb), Roguljić (Omladina Vranjic)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije