Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Allianz Stadionu u Beču

Dinamo će se opet diviti stadionu i igrati na svom ruglu: Pogledajte Rapidovo zdanje od 54 milijuna eura

Foto: EXPA/PIXSELL
1/12
19.10.2021.
u 18:17

Allianz stadion ima kapacitet od 28.600 mjesta od čega je 24.000 sjedećih. Ukupan trošak gradnje iznosio je 54 milijuna eura.Izgrađen je za 17 mjeseci.

Otto Barić, naš legendarni izbornik, pa i trener Dinama, puno puta nam je pričao o novom stadionu Rapida u Beču. Imao je tamo svoje počasno mjesto i zazivao:

- Dinamu treba takav stadion i uopće ga ne bi bilo ni skupo sagraditi - nebrojeno puta je ponavljao, nažalost pokojni, Otto Barić.
Dinamo će se sad i sam moći uvjeriti o čemu je gospon Barić pričao. Bilo bi lijepo da i netko od gradskih čelnika ode pogledati kako izgleda jedan takav pristojan stadion i da konačno počne rješavati problem s Maksimirom. Jer, to doista je problem i nije ga nemoguće riješiti. Prije svega za to ne trebaju floskule o tome kako prvo treba promijeniti način upravljanja Dinamom kad je Statut kluba, doduše nekoliko puta ispravljan, usklađen sa zakonima i propisima.

>> Pogledajte Rapidov stadion:

Dakle, na stadionu Allianz u Beču može se puno naučiti. 

Odluka o izgradnji novog stadiona donesena je 2012. godine, za manje od godinu i pol dana počelo se pregovarati s izvođačima, da bi već u lipnju 2014. Allianz postao partner. Samo tri mjeseca kasnije grad Beč dao je suglasnost za gradnju.

U studenom 2014., zamislite tu brzinu, počelo je rušenje starog zdanja, tri mjeseca kasnije počela je gradnja novog. I gradnja je trajala od te veljače da bi iste godine radovi u prosincu završili, a u ljeto 2016. stadion je i službeno predan Rapidu.

Foto: EXPA/PIXSELL

Allianz stadion ima kapacitet od 28.600 mjesta od čega je 24.000 sjedećih. Ukupan trošak gradnje iznosio je 54 milijuna eura. Vrijeme izgradnje bilo je 17 mjeseci.

Grad Beč Rapidu je za izgradnju dao 26,7 milijuna eura. I Rapid ima krasan stadion koji je uglavnom i samoodrživ, pa na njemu u ugostiteljstvu radi 140 osoba!

Dinamo nije tražio od siromašnog grada Zagreba ništa, znajući da im je blagajna suha, jedino što traže je pravo na građenje. Dinamo je spreman sam naći partnere i financirati stadion. I uza sve to pomaka nema, Dinamo će se u četvrtak, kao nebrojeno puta do sada, diviti nekom stadionu i onda svoje goste dočekivati na svom ruglu, na maksimirskoj ruševini i sramotiti se.

06.11.2018., Zagreb - Stadion GNK Dinamo u Maksimiru. Tribina istok. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Pogledajte video:

Komentara 52

Avatar jocker-3
jocker-3
18:41 19.10.2021.

U Austriji je radni sat 8 puta skuplji nego u Hr,a gradnja stadiona je kod nas 3 puta skuplja,e,sad nek matematičari izračunaju po kojoj formuli se to gradi...

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
19:03 19.10.2021.

Još malo pa će Osijek imati takav stadion na Pampasu uz Dravu.

T6
Tonček_65
20:02 19.10.2021.

Sad kad su na vlast došli oni koji sebi nisu u stanju kupiti ni automobil veliki mozgovi poput Matule i Rade Borić od stadiona ništa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije