Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dino Mikanović

Danska je liga jača od HNL-a, Kopenhagen od Dinama...

24.08.2014., Osijek, stadion Gradski vrt, MAXtv 1. HNL, 6. kolo, NK Osijek- HNK Hajduk. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/7
12.03.2017.
u 12:33

Svojim sam igrama zadovoljan, standardan sam, imam kontinuitet, a to je svakom igraču najvažnije. Ali, kao momčad ne funkcioniramo dobro, tek smo 11. među 14 prvoligaša, čak u opasnoj zoni ispadanja. Ne mogu reći da smo igrački podbacili, ali kronično smo neefikasni, rijetko zabijamo golove i time smo se doveli u opasnu situaciju – kaže brzanac Mikanović

Daleko od očiju naše nogometne javnosti, u danskom prvoligašu Aarhusu skrasio se bivši hajdukovac i do jučer standardni mladi reprezentativac Dino Mikanović (22). Prema ocjenama danskih izvjestitelja, Mikanović je jedan od najboljih desnih braniča tamošnjeg prvenstva, dok sam Dino nudi ponešto drukčiju opservaciju.

– Svojim sam igrama zadovoljan, standardan sam, imam kontinuitet, a to je svakom igraču najvažnije. Ali, kao momčad ne funkcioniramo dobro, tek smo 11. među 14 prvoligaša, čak u opasnoj zoni ispadanja. Ne mogu reći da smo igrački podbacili, ali kronično smo neefikasni, rijetko zabijamo golove i time smo se doveli u opasnu situaciju – kaže brzanac Mikanović, dečko iz Nove Gradiške, koji je tri sezone bio u Hajduku, a najbolje je igrao kad mu je trener bio Igor Tudor.

Usporedba danske i hrvatske nogometne lige?

– Teška srca reći ću da je danska liga mnogo jača. Prednjači Kopenhagen, koji je u Ligi prvaka osvojio čak devet bodova, a sada je već u osmini finala Europske lige. Moćni su i Bröndby i Midtjylland... Ja nisam imao problema s prilagodbom, uspio sam se nametnuti i skupiti niz dobrih nastupa. Cilj mi je, dakako, na ljeto prijeći u jači klub – nastavlja Mikanović.

Živjeli ste u Splitu, sada ste u Aarhusu, klimatske su razlike goleme?

– Da, ovdje je vrijeme katastrofalno! Evo, pet dana zaredom pada kiša, a usred zime temperature se spuštaju i do minus 20! I na toj temperaturi treniramo na umjetnoj travi. U Aarhusu živim s djevojkom Marijom, pa mi je lakše. Ne znam kako bih izdržao sam. Ponekad se vidim i s bivšim igračem Lokomotive Bartolecom koji igra u Nordsjaellandu.

Kakav je odnos s navijačima u Aarhusu?

– Trenutačno nije dobar, zvižde nam, nisu zadovoljni jer nam ne ide dobro u prvenstvu. Ali, navikao sam se već, pamtim zvižduke i s Poljuda.

Niste bili sretni u Hajduku?

– Ma ne, bio sam sretan, Hajduk je bio moja sretna stanica, osim onih šest mjeseci u kojima sam imao tri teške ozljede. Žao mi je što nismo bili bolji i konkurirali za naslov prvaka, pa je onda i publika često bila razočarana. Najdraža utakmica za bijele? Uh, svakako pobjeda nad Dinamom 2:0 na Poljudu, kada je Pašalić zabio dva gola – nastavlja Mikanović.

Napredovali ste igrački u Danskoj?

– Jesam, jer nekada sam samo jurišao naprijed i često zaboravljao na obrambene zadaće, a ovdje sam se naučio obrambenoj odgovornosti. Mogu ja dva puta probiti stranu i namjestiti dva gola, ali ako po mojoj strani padne gol, kao da ništa nisam napravio – naglašava zadovoljni Dino Mikanović.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije