Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPUNO KONCENTRIRANI

Damir Krznar: 'Utakmica s Hajdukom nam je kao finale Svjetskog prvenstva'

Dinamo i Hajduk sastali se u zaostalom 13. kolu HT Prve lige
Luka Stanzl/PIXSELL
25.04.2021.
u 12:00

– Bez obzira na poziciju Dinama ili Hajduka, bez obzira na to što je Hajduk na poziciji koja možda osporava taj epitet derbija, to je veliki, vječni derbi.

Bio bi to još jedan pravi spektakl da su normalna vemena. Maksimirski stadion, one tribine koje nisu u ruševnom stanju, bio bi dobro popunjen. Jer, igraju Dinamo i Hajduk, nije važno što Hajduk bodovno teško i pogledom može do Dinama i što je tek peti.

Ovo je prvenstvo neizvjesno, dugo nismo imali takvo, a k tome se u njemu i odlično igra. I u utrci Dinama i Osijeka za naslov prvaka svaki će bod biti važan, a da do njih nije lako doći uvjerili smo se već u mnogim utakmicama, ni Dinamo se ne može prošetati do pobjede bez puno prolivenog znoja.

K tome, dolazi stari i veliki rival kojem bodovi također nasušno trebaju ne bi li se domogao mjesta koje vodi u Europu.

Bit će promjena u sastavu

– Bez obzira na poziciju Dinama ili Hajduka, bez obzira na to što je Hajduk na poziciji koja možda osporava taj epitet derbija, to je veliki, vječni derbi. Uvijek su u povijesti utakmice Dinama i Hajduka bile, a uvjeren sam da će tako biti i ubuduće, velike. Za nas je to utakmica koja nas i dalje drži na prvome mjestu, još jedna u nizu u kojoj ćemo igrati na sve ili ništa. A mi želimo sve, nadam se da ćemo to i dobiti, ali uza sve uvažavanje Hajduka. I uoči serije ovih utakmica rekao sam da će nam svaka biti kao finale Svjetskog prvenstva – kazao je trener Dinama Damir Krznar.

Plavi su s 1:1 zaključili teško gostovanje u Osijeku, zadržali su dva boda prednosti i to im sigurno u psihološkom smislu dobro dođe.

– Važno nam je držati tu vodeću poziciju iz kola u kolo, psihički puno znači kad u sljedeću utakmicu ulazite s čelne pozicije i to nam je plus. A u fizičkom smislu, momčad je već naviknuta na takav ritam, cijelo proljeće igramo u takvom rasporedu, izdržali smo i europske utakmice koje su nas još više trošile, pa nema razloga da ne izdržimo do kraja. A mentalna snaga daje vam i fizičku, u dobrom smo ozračju i raspoloženju. K tome, igrači koji ulaze uvijek nešto donesu, pa ako danas i započnu utakmicu, dat će svoj doprinos. Razmišljamo o osvježenjima jer nas je Osijek namučio, ali bit će promjena ne samo danas nego i u sljedećim utakmicama, a sada tri-četiri promjene u odnosu na utakmicu u Osijeku – kaže Krznar.

Hajduk igra promjenljivo, ali je u svakom slučaju dosta defenzivno orijentiran, neće ga biti lako probiti.

Strpljivo protiv Hajdukova zida

– Kad se brani, onda je u dva bloka, s pet i četiri igrača. Vidjeli smo i u utakmici s Istrom koliko nam je trebalo strpljenja i upornosti, a Hajdukov blok je vjerojatno još čvršći. Moramo se pripremiti na to da će nam trebati vremena da razbijemo taj zid.

Za Dinamo bi olakšavajuća okolnost trebalo biti to što u sastavu Hajduka nema Marka Livaje.

– Teško je filozofiju igre graditi na jednom igraču, ne gradi je tako ni Hajduk. Istina je da se pokazalo da je Livaja pozitivno utjecao na cijelu momčad, s njim je cijela momčad odigrala nekoliko utakmica vrlo dobro. Ali, klub nije jedan igrač, za nas je dobro što ne igra, ali s druge strane, naši igrači ne smiju pomisliti da ako nema Livaje, nema Hajduka jer to apsolutno nije tako – zaključio je Krznar koji ima na raspolaganju sve igrače osim Moharramija koji se ozlijedio na tom posljednjem susretu s Hajdukom i 3:1 pobjedi u Maksimiru, te Gavranovića.

Njih su dvojica počeli trenirati s momčadi, ali zasad još neće biti u momčadi za utakmicu, a bliži povratku na teren je Mario Gavranović.

Plavi će kad iziđu na zagrijavanje znati kako je završio drugi derbi, susret Rijeke i Osijeka, a moguće posrtanje Osijeka na Rujevici omogućilo bi plavima da malo rasterećenije igraju protiv bijelih i tako pobjedom steknu još veću bodovnu prednost u odnosu na Osječane.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar jocker-3
jocker-3
12:34 25.04.2021.

Gospon Krznar,ak nebudete prvaci ti nikad više nebudeš trener ni za Dubravu....osobno mislim da nisi dovoljno dobar za dinamo,volio bih da pobijedimo sve redom do kraja,za tako nešto imaš dovoljno dobre igrače....sad naozbiljnije moraš računati i na namjerne greške sudaca.

ST
stefj
12:33 25.04.2021.

I dalje je Krznar najveći problem Dinama, do sada nije uspio prilagoditi igru niti malo ekipi koju pošalje na teren. Ako mu ne igra udarna postava, već je u problemu... Ako i maknemo utakmicu sa Španjolcima, na može se ne primijetiti da je u Osijeku bilo velikih problema s reakcijom na promjenu taktike Osijeka, da se zamjenama nije postiglo ništa... Morat će Krznar pod hitno nešto napraviti i pokazati da zna i može, inače će se opet pokazati kao promašaj, što znači i vjerojatni gubitak prvenstva...

FR
freeshooter
15:03 25.04.2021.

Gledaj, profesor Baltazar, naslijedio si od Zokija svemirski brod, atomski Dinamo, kojeg samo trebaš pustiti da igra svoju igru prema naprijed sa visokim presingom, no Ti u svim utakmicama biraš igru na bod, na nerješeno, i sve su ekipe vrh, vrhova, od Istre do Villarreala, a sve si utakmice mogao dobiti, samo da Ti srce nije u petama, i da to loše ne prenosiš na dečke, ili jesi ili nisi, ovi dečki su spremni na najveće uspjehe, samo o tebi ovisi, daj se barem savjetuj sa Zokijem, ajmo svi skupa, moramo sve pobjeđivati do kraja...ale ale dinamo ale...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije