Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Damir Gojanović:

U jednom se trenutku činilo da je gotova naša KHL priča!

Medveščak - Soči
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
26.08.2015.
u 13:05

'Najveći je problem bila promjena vodstva lige, naš prijatelj Aleksandar Medvedev otišao je s mjesta predsjednika, a novo vodstvo nije odmah razgovaralo s nama, već je puštalo probne balone.'

Kad momčad u pripremnom razdoblju ostvari svih šest pobjeda, onda i predsjednik mora biti zadovoljan. Tako je slučaj i sa šefom Medveščaka Damirom Gojanovićem, koji je zadovoljan pripremnim utakmicama, ali još više time što je sa svojim ljudima i treću sezonu zaredom uspio dovesti KHL u Zagreb. No bilo mu je jako teško, jer u travnju i svibnju nastavak KHL ledene bajke u Zagrebu opasno je “visio”.

Promjena vodstva lige

– Najveći je problem bila promjena vodstva lige, naš prijatelj Aleksandar Medvedev otišao je s mjesta predsjednika, a novo vodstvo nije odmah razgovaralo s nama, već je puštalo probne balone. Zbog međunarodne situacije oko Rusije stala je i naša suradnja sa sponzorima pa smo bili na čekanju s potpisom ugovora s našim glavnim ruskim sponzorom. Dok smo bili na čekanju, naravno da sam pomislio hoćemo li uopće igrati KHL ove sezone – otkrio je Gojanović i dodao:

– Tek početkom lipnja definitivno smo saznali da ćemo igrati KHL, a onda i potpisali ugovore. Zasad imamo ugovor za ovu, ali i sljedeću sezonu, no naš je cilj dugoročno biti u KHL-u, potpisati petogodišnji ugovor. Tada bismo lakše nalazili sponzore i ozbiljnije partnere, tvrtke, pojedince koji bi htjeli uložiti u klub. Trenutačno mi je cilj naći još nekog sponzora pa da tijekom sezone imamo novca za neko jako pojačanje.

Zbog tih “prekida odnosa” s Rusima medvjedima je prestao dolaziti novac od sponzora pa su krajem sezone kasnila plaćanja nekim igračima.

– Zbog te situacije ostali smo kratki s novcem pa su neki igrači bili 3-4 mjeseca na čekanju. No sada smo to riješili – kaže predsjednik kluba.

Nešto je smanjen i budžet za ovu sezonu.

– Prije je bio 11,5 milijuna eura, sada je 10,5. Malo smo uštedjeli na igračkom kadru, a više ćemo potrošiti na organizaciju, na marketing, da povećamo interes ljudi koji je prošle sezone malo pao zbog poraza u nizovima – rekao je Gojanović.

U jednom trenutku bila je aktualna i opcija povratka u EBEL, no predsjednik Medveščaka smatra da to nije rang koji bi više mogao zadovoljiti zagrebačku publiku.

Dwyer je bio dobar izbor

– Utakmice protiv Villacha i KAC-a pokazale su ogromnu razliku između KHL-a i EBEL-a i sumnjam da bi navijačima bilo atraktivno da se vratimo. Također, vjerujte da je lakše naći 10 milijuna eura sponzora za KHL nego dva milijuna eura za EBEL. Naime, tako malo tržište austrijske lige malo koga zanima – rekao je Gojanović.

Na kraju je Gojanović, prije večerašnje prve utakmice s Amurom (19.30, Sportklub 1) rekao nekoliko riječi o momčadi.

– Prošle smo godine krivo odabrali trenera, Weber nije bio dobar odabir. No sada smo pogodili s Dwyerom, to su mi potvrdili i najstariji igrači u svlačionici. Meni se trener jako sviđa, ima autoritet, a po igri u pripremnom razdoblju vidimo da je dobar. Sviđa mi se momčad, dečki su puno mlađi i brži nego prošle godine. Mislim da smo pogodili s time što u svlačionici imamo nekoliko različitih škola hokeja, što imamo Amerikanaca, Čeha, Skandinavaca...

>> Medveščak u Ledenoj protiv Amura otvara novu sezonu KHL-a

Komentara 3

GM
Gusta magla
00:58 27.08.2015.

Isao sam na svaku tekmu Medvjeda sve dok nisam saznao da su se svi clanovi vodstva kluba upisali u SDP.Otad nazalost nisam bio ni na jednoj tekmi.Mislim da politici nije mjesto u sportu pogotovo ne tako sto ce moje radno mjesto ovisiti o stranackoj pripadnosti kao sto je sada u Medvescaku.Valjda Gojanovic misli ako igra u Ruskoj ligi da svi moraju biti komunisti.....prestrasno.

AJ
ajelic44
18:54 29.08.2015.

Gojanovic laze....kaze da su svi igraci iz prosle sezone izplacani al vidi se po Mark Dekanich twitter stranica da nije istina! Covjek je igrao za Hrvatsku repku i vi se tako se ponasate?!? Sram ti bilo Gojanovic-u!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije