Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAUBOJI SLAVILI

'Cijeli ću život pamtiti ovaj nastup za Hrvatsku'

Hrvatska rukometna reprezentacija
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/4
26.10.2018.
u 09:20

Hrvatska danas iz Osijeka odlazi u Zagreb odakle će, zrakoplovom u Bruxelles gdje će u Leuvenu u nedjelju (15.45 sati) igrati protiv Belgije

Rukometaši Hrvatske pobjedom su krenuli u kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će se igrati u tri zemlje 2020. godine. Već sada se zna da će Hrvatska, ako se plasira, igrati prvi krug u Grazu, a drugi u Beču. Baš kao i 2010,. godine kada je Austrija bila domaćin Europskom prvenstvu.

- Znao sam da će biti ovako teško, znali su i igrači. Povratkom Schmida i Miloševića oni su postali vrlo opasna reprezentacija. Vidjeli ste kako je paklen igrač taj Schmid. Nije uzalud jedna od najboljih igrača RN Löwena i Bundeslige. Malo smo previše žurili i htjeli smo se brzo odlijepiti. No, u toj žurbi dogodile su se pogreške pa je susret gotovo do kraja bio neizvjestan. Jednostavno, nismo imali strpljenja, nismo se znali odvojiti na neku pristojnu razliku. Što se tiče napada on je bio jako, jako dobar – rekao je Lino Červar, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije.

Ozbiljno protiv Belgije

Lino Červar na tribini je ostavio dva najmlađa igrača, dvadesetogodišnje Jaganjca i Martinovića.

- Martinoviću sam objasnio da njegovo vrijeme tek dolazi i da mu je poziv prvi korak da jednog dana bude među 16 igrača. Odlučio sam punu pažnju posvetiti obrani pa sam među 16 uvrstio tri kružna napadača pa je Halil ostao na tribini. No, možda će igrati u Belgiji, vidjet ćemo – istaknuo je Červar.

Belgija je neočekivano osvojila bod u gostima kod Srbije (27:27).

- Već sam dvaput pogledao tu utakmicu. Moramo biti jako ozbiljni protiv Belgije u gostima. I oni poput Švicarske jako puno igraju sedam na šest u napadu. Prvi igrač im je Ćerimi koji igra u PPD Zagrebu, pa ga dobro znam. U prošlim kvalifikacijama su kod kuće igrali u egalu s jednom Francuskom i izgubili su na kraju od njih samo s pogotkom razlike. Dva boda iz Belgije bi nas jako približila plasmanu na Europsko prvenstvo – priča Červar.

Šipić me iznenadio

Marin Šipić jučer je debitirao.

- Ugodno me iznenadio. Bio je hrabar i odlučan – istaknuo je Červar.

Taj kružni napadač našičkog Nexea postigao je tri pogotka iz tri pokušaja.

- Cijeli život pamtit ću svoj prvi nastup za Hrvatsku. Hvala Osječanima koji su nas došli podržati, dvorana je bila dupkom puna, navijalo se od prve do zadnje minute. Gledatelji razumiju rukomet i oni su zaslužni za ovaj zadnji preokret s kojim smo prelomili utakmicu. Moram priznati da sam bio jako uzbuđen uoči utakmice, čak me uhvatila i mala trema. Čekao sam na klupi kao zapeta puška i onda me je izbornik uveo i strah je nestao – rekao je Šipić.

Poput pobjede važan je i povratak Domagoja Duvnjaka.

- Značio nam je jako puno, kako u napadu tako i u obrani. U drugom poluvremenu sam ga s prednjeg u obrani 5-1 povukao u obranu 6-0 i to je možda bio trenutak kada smo zaustaviti Schmida – zaključio je hrvatski izbornik. 

OSIJEK - Dvorana Gradski vrt. Gledatelja 3500. Suci Nabokau i Kulik (oba iz Bjelorusije).

Hrvatska: Šunjić, Šego 1 (5+0), Duvnjak 3, Stepančić 6, Horvat 5 (4), Karačić 4, Božić Pavletić 1, Blažević, Štrlek 1, Musa, Cindrić 6, Mandić 1, Vranković, Šipić 3, Bećiri, Bičanić.Izbornik Lino Červar.

Švicarska: Portner (2+0), Bringolf (2+0), Schmid 8 (1), Meister 1, Rubin 2, Svajlen, Lier 3 (2), Sidorowicz 2, Von Deschwanden 1, Rothhlisberger, Kuttel, Maros 5, Ramseier, Gerbl 1, Blattler, Milošević 5.

Izbornik Matthias Gysin.

Sedmerci: Hrvatska 4 (4), Švicarska 3 (3)..

Isključenja: Hrvatska 4, Švicarska 6 minuta.

Crveni karton: Rubin (44.)

Komentara 4

Avatar rubinet
rubinet
10:09 26.10.2018.

Osječani topli i gostoljubivi kao i uvijek !

JM
ja-ma
04:07 27.10.2018.

Od ovoga "kauboji " proljev dobijem.Pa tko je to izmislio.Užasno!

DI
Direkt
10:20 26.10.2018.

Kauboji!???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije