Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šok terapija

Cibona ostala bez Mesija, trener Sesar mu se zahvalio na suradnji

Sanjin Strukić
30.01.2023.
u 18:38

Voljom trenera prve momčadi, Blaž Mesiček nije više igrač kluba iz Savske 30 i slobodan je potražiti novu sredinu a Cibona će u nastavak sezone i završnicu Ćosićeva kupa s igračem manje

Od sada pa nadalje u Ciboninu sastavu više nećemo viđati Mesija odnosno negdašnju nadu slovenske košarke, danas 25-godišnjeg, Blaža Mesičeka. Nadarena ljevorukog košarkaša, koji se nije realizirao u mjeri u kojoj je to njegov talent svojedobno sugerirao, trener Josip Sesar uzeo je u vjeri da može revitalizirati njegovu karijeru. Nažalost, Cibonin strateg u tome nije uspio i on se igraču, kojemu je nadimak Mesi, zahvalio na suradnji a na klupskom vodstvu je sada da vidi što će i kako dalje s njegovim ugovorom.

Nakon domaćeg debakla protiv Mege (72:106), Sesar je kazao da nikad nije gledao (ni kao gledatelj, stručni komentator ili suparnički trener) tako lošu Ciboninu igru priznavši da je došlo do poremećaja u kemiji momčadi. S time je praktički i najavio da će nešto ovog tipa poduzeti, da će doći do neke vrste šok-terapije, a na koncu se dogodila zahvala na suradnji Mesičeku, individualcu snažna ega koji se očito nije uklopio u kolektivni duh sastava vukova koji su sve svoje vrijedne pobjede temeljili na momčadskoj igri.

Zanimljivo je da je krajem prošle godine Mesiček zatražio raskid ugovora ali ga Cibona tada nije pustila pa se, kažu nam ljudi bliski klubu, moglo osjetiti da je riječ o nezadovoljnom igraču. Na koncu se dogodilo, samo mjesec dana kasnije, da mu se trener zahvalio.

Promatrači sa strane, a i strastveniji navijači kluba, zapitat će se zašto se tom potezu pribjeglo uoči završnice Ćosićeva kupa i borbe za prvi ovosezonski trofej pa nam preostaje za vidjeti da li je do toga došlo upravo zbog poravnavanja tih mikrosocijalnih odnosa na terenu.

Bilo kako bilo, Cibona neće dovoditi nikoga na tu poziciju (jer za to financijske snage niti nema) a ovo znači veću minutažu za preostale bekove šutere Majcunića i Smajlagića. A Mesičeku su u klubu poželjeli sreću u nastavku karijere. A hoće li ju on odmah nastaviti u nekom drugom klubu ili će čekati istek sezone da bi naplatio ono što mu ugovor jamči to je sada na njemu da odluči.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije