Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autoslalom

Brođanima treći uzastopni naslov pobjegao za tisućinku!

'auto1_ve2_sla_121109'
'Photoshop'
12.11.2009.
u 16:23

- Još uvijek smo u igri za osvajanje pehara u trajno vlasništvo - ističe predsjednik kluba Dragan Jelić.

Nakon što su dva puta zaredom osvajali naslov prvaka Hrvatske u autoslalomu, vozači SB Auto sporta ove su se godine morali zadovoljiti titulom doprvaka. Iako su na posljednju utrku u Dubrovniku doputovali sa željom da nadoknade osam bodova zaostatka za vodećim Buzetom, ispostavilo se da im taj klub nije ni bio konkurencija.

Buzećani se nasukali

Buzećani su, naime, zbog nasukavanja trajekta s kojim su krenuli put hrvatskog juga ostali zarobljeni na Kornatima. Naslov je na kraju prigrabila domaća Ragusa Racing, a Brođane je od treće uzastopne krune dijelila doslovno jedna tisućinka. O neizvjesnosti koja je vladala na utrci govori i podatak da se ni nakon njezina završetka još neko vrijeme nije znalo tko je novi prvak.

– Dubrovčani su iskoristili prednost domaćeg terena i preskočili nas za četiri boda. No, sve do objavljivanja službenih rezultata mi zapravo nismo znali tko je prvi, a tko drugi. Radi se o tome da je na jednoj od utrka naš vozač za tisućinku izgubio prvo mjesto i, umjesto 20, osvojio 15 bodova. Upravo tih pet bodova na kraju nas je stajalo obrane naslova – kaže jedan od najboljih brodskih vozača Marko Mrkalj.

Unatoč tomu, Brođani su vrlo zadovoljni proteklom sezonom.

Marić ponovno najbolji

Prije početka prvenstva u klubu uopće nisu očekivali da će se boriti za prvo mjesto jer nekoliko vozača iz financijskih razloga nije moglo voziti.

– Ni auti nam nisu bili spremni, pa smo na početku godine izgubili puno bodova. No, važno je da još nismo izgubili priliku za osvajanje pehara u trajno vlasništvo, kojeg dobiva klub koji tri puta u pet godina postane prvak – ističe predsjednik SB Auto sporta Dragan Jelić. Od važnijih pojedinačnih dosega spomenimo da je Branko Marić u svojoj klasi obranio naslov državnog prvaka, Dragan Jelić, Dejan Ciglenečki i tim CTR osvojili su druga, a Marijan Čengić treće mjesto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije