Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN SANTINI

Brat je htio da dođem u Lokomotivu, ali želim s Bjelicom biti dio Osijekove priče

17.02.2021.
u 15:10

– Mi smo mijenjali sustav igre i tijekom ovih 20-ak utakmica i tijekom susreta, sigurno će i u budućnosti biti utakmica s dvojicom napadača. Nema to veze s Ivanovim dolaskom, jer u nekim situacijama moramo biti fleksibilni – kazao je Bjelica

Osijek je u velikom stilu zaključio prijelazni rok. Iz perspektive toga da ove zime nije raspolagao nikakvim novcem za plaćanje odšteta, Nenad Bjelica napravio je veliki posao.

Doveo je šestoricu igrača, a za zatvaranje nogometne tržnice pripremio je “vatromet” – Osijek će utrku s Dinamom nastaviti osnažen za Ivana Santinija i Adama Gyurcsa. Obojica su potpisala kratkoročne ugovore, do kraja sezone, nakon čega će opet sjesti za pregovarački stol.

– Mogućnost nastavka suradnje na ljeto ovisi o njihovim željama i našem zadovoljstvu – kazao je Bjelica.

Prvi kontakt s nekadašnjim hrvatskim reprezentativcem koji je posljednjih godinu i pol igrao za kineski JS Suning uspostavljen je prije dva tjedna, a za dogovor nije trebalo puno vremena.

Brat je hvalio Osijek

– Prvi dojmovi su jako pozitivni. Prepoznao sam dobru priliku da se vratim kući, u jednu dobru priču u kojoj je Osijek blizu oba trofeja. Želim biti dio te priče, dati sve od sebe i pomoći klubu da dođe do povijesnog uspjeha. Radujem se vremenu koje je pred nama – kazao je Santini.

Nije mu bilo teško odlučiti se za Gradski vrt.

– Presudila je blizina obitelji i razgovor s trenerom. Već dugo pratim njegov rad, drago mi je da ćemo moći surađivati i da će mi pomoći da napravim još jedan korak u karijeri. Nisam previše razmišljao. Osijek, inače, pobliže pratim još otkako mi je brat potpisao za taj klub, a otkako je došao Nenad Bjelica, zanima me što može napraviti. Iznenadio sam se koliko je taj napredak brz – kazao je Santini.

Nije nezanemarivio bilo ni iskustvo njegova starijeg brata Krševana koji je neko vrijeme bio pod ugovorom u Gradskom vrtu. I Bjelica mu je javno zahvalio što je Ivana usmjerio prema Osijeku.

– Brat mi je puno pomogao svojim pozitivnim iskustvima koja je ovdje stekao. Da je imao nekakav negativan komentar, sigurno ne bih došao. Htio je, doduše, da igram s njim u Lokomotivi, ali je dobra situacija da dođem ovdje i da donesemo Osijeku trofej.

Posljednju utakmicu odigrao je prije tri mjeseca, no vjeruje da će brzo uhvatiti ritam.

– Stalno treniram. Vjerujem da sam trenutačno na 70-80 posto svojih mogućnosti.

HNL je bitno drukčija liga u odnosu na vrijeme kada ju je napustio u ljeto 2013.

– Liga je jako izjednačena, Dinamo igra europske utakmice, puno je plutajućih mina. Momčad koja bude najodlučnija na kraju će uspjeti to izgurati.

Dolazak iskusnog Zadranina Bjelici će dati mogućnost više u napadu, a možda i sugerira promjenu formacije Osijeka.

– Mi smo mijenjali sustav igre i tijekom ovih 20-ak utakmica i tijekom susreta, sigurno će i u budućnosti biti utakmica s dvojicom napadača. Nema to veze s Ivanovim dolaskom, jer u nekim situacijama moramo biti fleksibilni – kazao je Bjelica.

Santinijev dolazak također ne znači da se Osijek “ohladio” od ideje otkupa ugovora Ramona Miereza. Naprotiv, izvjesno je da će se na ljeto u transfer sjajnog Argentinca isplatiti 2,5 milijuna eura koliko je dogovoreno s Alavesom pri njegovoj posudbi.

– S Mierezom je sve jasno. Ako se mi odlučimo otkupiti ga, nema kluba na svijetu koji to može učiniti prije nas, samo je pitanje hoćemo li se na to odlučiti ili ne. Ivanov dolazak nema veze s Mierezom – poručio je menadžer Osijeka.

Gyurcsó je žrtva koronavirusa

Santini je odmah nakon promocije obukao opremu i priključio se novim suigračima na treningu, za razliku od Adama Gyurcsa. Mađar je jedna od “žrtava” koronavirusa koji je poharao svlačionicu Hajduka. U subotu mu završava samoizolacija, a Bjelica ga u nedjelju očekuje u Osijeku.

– To je realizirano praktički u jednom danu. Nije to poruka Boharu i Bočkaju, zadovoljan sam kako igraju, ali ozljede Ndockyta i Grezde natjerale su nas da budemo aktivni i dovedemo jednog bržeg krilnog igrača, koji može u igri jedan na jednoga donijeti prednost, odličan je u kontrama i polukontrama – kazao je trener Osijeka.

Otkako je Bjelica preuzeo sportsku politiku Osijeka, doveo je devet pojačanja, odnosno deset računajući i najboljeg Istrina igrača Šimu Gržana koji u Osijek dolazi na ljeto. I samo za jednog, slovenskog krilnog napadača Damjana Bohara, plaćena je odšteta. Potpise devetorice nogometaša, čija je tržišna vrijednost čak devet milijuna eura, Bjelica je dogovorio bez lipe odštete!

Komentara 1

SS
sokac sa drave
16:40 18.02.2021.

Ovi neki drugi sto bi rado htjeli ali su nista koristi.Nisu nama sokcima niti do malog prsta.A nu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije