Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Braslav Turić:

Da je bilo više vjere, mogli smo pobijediti

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija, Braslav Turić
Miranda Cikotic/PIXSELL
20.02.2016.
u 21:00

Nastup na završnom turniru EuroBasketa izborit će sve prvoplasirane ekipe iz devet kvalifikacijskih skupina te još najboljih šest drugoplasiranih reprezentacija.

U ispunjenoj dvorani Vijuš u Slavonskom Brodu, pred oko 2500 gledatelja, hrvatska ženska reprezentacija poražena je od Francuske sa 70-79 u dvoboju 3. kola skupine B kvalifikacija za EuroBasket 2017. kojem je domaćin Češka, a izbornik Braslav Turić tvrdi da je uz više vjere njegova ekipa mogla do pobjede.

- Žao mi je, jer mislim da smo, bez obzira na snagu Francuske, ušli u utakmicu misleći da će nam doći nešto lako, ali protiv ovakve ekipe nema ništa lako. Otvorili smo s tri promašena zicera i oni su to kapitalizirali s prevelikom razlikom. Mislim da jednostavno nije bilo onoliko vjere koliko sam ja mislio da će biti, koliko sam očekivao. Bila je velika dominacija pod košem od strane Francuske, ali mi imamo kvalitetu na vanjskoj liniji. Jednostavno, mislim da je bilo više vjere, mogli smo pobijediti ovu utakmicu - zaključio je izbornik hrvatske reprezentacije Braslav Turić.

Najbolja igračica Hrvatske bila je razigravačica Iva Ciglar s 25 koševa, šest asistencija i pet osvojenih lopti, koja je rodom baš iz Slavonskog Broda. Bila je oduševljena odzivom gledatelja, ali rastužio ju je poraz.

- Jako mi je drago da smo završile u nekakvom pozitivnom naboju, da je puno cura imalo priliku igrati. Međutim, protiv ovakve Francuske male greške se skupo plaćaju, što možda protiv nekih ekipa ne bi tako skupo platile kao danas. To me malo čini tužnom, jer mislim da smo imali dobru priliku pred ovakvo prekrasnom publikom. Stvarno bih se htjela svima zahvaliti za ovo. Ne znam stvarno jesam ikada igrala pred ovoliko publike u Hrvatskoj - izjavila je Ciglar te dodala da se reprezentacija odmah mora okrenuti dvoboju s Nizozemkama, koji je na rasporedu u srijedu 24. veljače u Osijeku.

- Bilo bi dobro da se ova utakmica što prije zaboravi, barem one loše stvari i da se fokusiramo na ono što smo dobro napravile - zaključila je Ciglar.

Hrvatska protiv Nizozemske hvata devet koševa razlike iz poraza u prvom međusobnom srazu, kako bi u mogućem stvaranju krugova pri određivanju konačnog plasmana naše košarkašice bile u prednosti. Francuskinje nakon tri kola imaju učinak 3-0, Nizozemke 2-1, Hrvatice 1-2, a Estonke 0-3.

Nastup na završnom turniru EuroBasketa izborit će sve prvoplasirane ekipe iz devet kvalifikacijskih skupina te još najboljih šest drugoplasiranih reprezentacija.

>> Francuska prejaka, protiv Nizozemki na sve ili ništa

Komentara 1

Avatar links
links
21:39 21.02.2016.

nije dao bog kao u rkometu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije