Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boksačke kvalifikacije za OI

U Samsun pet boraca i jedna dama

Boks
Foto: VL
06.04.2016.
u 17:22

Na put će i Erik Pijetraj kojem je izbornik klupski trener i otac, no on je prvak države pa tu nema nikakvog prijepora

Da li će Hrvatska na Olimpijskim igrama u Riju imati i više od dva boksača (Hrgović, Sep) znat će se dijelom već nakon europskog kvalifikacijskog turnira koji se u turskom Samsunu održava od 9. do 17. travnja.

A na njega će u četvrtak 7. travnja otputovati pet boksača i jedna boksačica - Matteo Komadina (60 kg, Delnice), Erik Pijetraj (64 kg, Leonardo), Marko Zeljko (69 kg, Gladijator), Luka Plantić (75 kg, Sesvete) i Alen Babić (91 kg, Leonardo) te Anamarija Maršić (75 kg, Sesvete). S njima na put idu i izbornik Leonard Pijetraj te treneri Kristijan Hodak (Delnice) i Stipica Brekalo (Sesvete).

Zanimljiva je podudarnost što je Leonard Pijetraj 19-godišnjem Eriku Pijetraju klupski trener, izbornik i otac, no to ipak nije točka prijepora jer je Erik bio prvak na kriterijskom prvenstvu države.

- Možda će to netko i to protumačiti kao protekciju, no to što sam ja Eriku otac ne može mu pomoći da se kvalificira na OI, a da je oko njegova izbora u reprezentaciju bilo kakvih argumentiranih prijepora ja bih ga prvi stavio sa strane - ističe izbornik Pijetraj.

Osim turnira u Samsunu, ovo će se proljeće održati još dva kvalifikacijska turnira za Rio. Na turniru za Aibine (polu)profesionalce (APB) nastupiti može samo Marko Čalić, dok će na treći turnir u Azerbajdžan teškaš Bepo Filipi, ali samo ako se u međuvremenu Babić u Samsunu ne plasira.

Doduše, postoji izvjesna mogućnost da na tom trećem turniru nastupi i Luka Plantić, ako mu to iz prvog pokušaja to ne pođe za rukom. Izbornik mu je poručio da ni slučajno u Samsunu ne razmišlja da ima još jednu priliku već da se usredotoči maksimalno na tu prvu priliku.

>> Hrgović nokautirao Rusa, Sep najbolji boksač turnira

Komentara 1

AN
Andreeejjj
22:35 06.04.2016.

BraWoooo dečki i dr.prof.LEONARDO!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije