Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRZO SU SE OGRADILI

Bivši suprug Slavice Ecclestone šokirao izjavom: Crnci su veći rasisti nego bijelci!

Slavica i Berni Ecclestone otisli po burek
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
26.06.2020.
u 22:19

Formula 1 je ukazala kako je Ecclestone napustio organizaciju 2017. godine i da je njegova titula počasnog predsjednika istekla u siječnju ove godine

Bivši šef formule 1 Bernie Ecclestone izazvao je brojne polemike kazavši u razgovoru za CCN kako su "u mnogo slučajeva crnci veći rasisti nego bijelci."

Upitan da potkrijepi tvrdnju da su 'crni ljudi veći rasisti od bijelaca', Ecclestone je kazao kako je to nešto što je "primijetio".

Dodao je i kako je "glupo" uklanjanje spomenika usred pritiska pokreta Black Lives Matter.

Na pitanje je li Formula 1 trebala učiniti više u borbi protiv rasizma, Ecclestone je kazao: "Mislim da se prije nitko nije brinuo zbog toga. Oni su previše zauzeti borbom za pobjede u utrkama ili pronalaženjem sponzora ili nešto slično."

Nakon istupa 89-godišnjeg Britanca, oglasilo se vodstvo Formule 1 poručivši kako se ne slaže s izjavama bivšeg čelnika tog sporta o rasizmu i jednakosti.

"U vrijeme kada je potrebno jedinstvo da bismo se borili protiv rasizma i nejednakosti, mi se u potpunosti ne slažemo s izjavama Ecclestonea kojima nema mjesta u Formuli 1 ili u društvu", navodi se u priopćenju.

Formula 1 je ukazala kako je Ecclestone napustio organizaciju 2017. godine i da je njegova titula počasnog predsjednika istekla u siječnju ove godine.

Podsjetimo, Bernie je bivši suprug hrvatske manekenke Slavice Radić

Komentara 7

Avatar crazy_bat
crazy_bat
22:34 26.06.2020.

Rekao je stopostotnu istinu, koga je šokirao? Leftarde? Politički korektne šonjavce?

Avatar Osvetnik Ernesta Fulira
Osvetnik Ernesta Fulira
02:05 27.06.2020.

Mrš, gamad jedna... covjek je rekao apsolutnu istinu, a moje je pravo da budem politicki nekorektan. Imam pravo crncu reci da je crnac, zidovu da je zidov, ciganu da je cigan, budali da je budala, gayu da je peder, Beljaku da je lopov, a Beri da je smijesan. Imam i tocka. Imam pravo prezirati one koji umjetno forsiraju tu neku kvazikorektnost. Ne srami se onog sto jesi.

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
23:44 26.06.2020.

Crnci glume vječno ugrožene kao jedan nama susjedni narod .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije