Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIŠĆAN O FINALU

Bišćan: Navijači su bili nezaboravni, dali su nam snagu

'Ajax\'s Maxwell and Liverpool\'s Igor Biscan battle for the ballPhoto: Press Association/PIXSELL'
'Mike Egerton/Press Association/PIXSELL'
23.05.2013.
u 14:27

– Kome ne bi bilo žao što nije igrao u takvoj utakmici, ali ne možete ništa promijeniti. Važno je da smo osvojili naslov. Što bih imao od toga da sam igrao, a da Liverpool nije slavio! – kaže Igor Bišćan.

Kažu da se na Anfieldu još godinama pjevalo Igor Bišćanu, davalo mu potporu jer su navijači držali da je zaslužio nastup u finalu Lige prvaka 2005. u Istanbulu. Nažalost, ludu utakmicu Milan - Liverpool Igor je gledao s klupe. Iako je dotad stalno igrao, Rafael Benitez odlučio se za sastav bez njega.

Bojali smo se katastrofe

– Kome ne bi bilo žao što nije igrao u takvoj utakmici, ali ne možete ništa promijeniti, bilo mi je krivo, ali nema ogorčenja. Važno je da smo osvojili naslov. Što bih imao od toga da sam igrao, a da Liverpool nije slavio! – kaže Igor Bišćan.

Bio je to finale s ludim preokretom, Milan je vodio 3:0, a na kraju je slavio Liverpool.

– Dojam iz prvog poluvremena u Istanbulu bio je još gori od rezultata 3:0, imali su Milanci još nekoliko zicera. Potpuno su nas nadigrali i bojali smo se katastrofe. I onda se u nastavku sve preokrenulo.

U samo šest minuta Redsi su zabili tri gola, a jedanaesterci su otišli na stranu momčadi iz grada Beatlesa.

– Od svega, najviše su mi u sjećanju ostali navijači. I kad je bilo 3:0 za Milan, bili su uz nas, ni sekundu nisu prestali davati nam podršku. To je bilo spektakularno, naših je bilo triput više od navijača Milana.

Taj finale koji je gledao s klupe Bišćanu sigurno nije najdraža utakmica. A koja jest?

– Protiv Juventusa u gostima u četvrtfinalu. Ma zapravo ne, ipak polufinale, druga utakmica s Chelseajem u kojoj smo pobijedili s 1:0, iako je gol bio kontroverzan.

Najpozitivniji nogomet

Tko će u prvom njemačkom finalu napraviti veliku stvar?

– Bayern i Borussia zaslužili su finale i za mene to nije iznenađenje. Obje momčadi igraju najpozitivnije i najmodernije, u polufinalima su izbacile najbolje, Real i Barcelonu. Navijat ću ovaj put za Bayern, iako mi je Borussia inače draža. Ali, navijat ću zbog Mandžukića.

Je li vas iznenadio svojom prvom godinom u Bayernu?

– Teško je bilo očekivati da će postati tako važan igrač. Oduševio me već na Europskom prvenstvu, a sad pogotovu. Nije stvar u tome što je zabio puno golova, fascinantno je koliko utječe na igru cijele momčadi i zato se nadam da će u subotu slaviti – zaključio je Bišćan.

>> Dario Šimić: Žao mi je što ni u jednom od tri finala nisam igrao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije