Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport domaći nogomet

Bez Prosinečkog i Zajeca, bez državnog vrha na rođendanu

Program proslave je odličan, sto godina Dinamo će proslaviti glamurozno, ali i decentno. Bit će to potpuno drukčije slavlje od Hajdukova u veljači ove godine
24. travnja 2011. u 13:27 26 komentara 4 prikaza
'dinamozv03_nnn_max_200411'
Foto: ' '

Maksimir će u utorak zjapiti prazan, na dan Dinamova rođenja ondje neće biti nikoga. No, i neka mjesta u Hrvatskom narodnom kazalištu ostat će prazna. Iz različitih razloga. Tako je supruga Roberta Prosinečkog otputovala u Beograd gdje će uz muža i djecu provesti sljedećih desetak dana, jer na Robijevu zagrebačku adresu nije stigao poziv za Dinamovu svečanu akademiju u povodu proslave stogodišnjice kluba koja će se održati u utorak 26. travnja.

– Nismo dobili pozivnicu – rekla je Vlatka Prosinečki.

Robert Prosinečki nije ni znao da je proslava sljedeći tjedan, ali zna da je u idealnih 11 svih vremena.

– Drago mi je ako su tako odlučili glasači i novinari. Dinamo je dio mog života. Nažalost, neke uspomene nisu najljepše. Ostali su mi dužni novac, sjetite se da sam morao dva puta napuštati Maksimir. Ali to nema veze s klubom i njegovim navijačima. I čestitam svima koji su na bilo koji način pridonijeli da Dinamo bude ono što za navijače i nas bivše igrače znači.

I bez Zajeca

– Je li jedan od razloga što nećete biti u HNK i to što ste trenutačno trener Crvene zvezde?

– To će se stalno provlačiti kroz moj život. Odlučio sam se za posao u Beogradu i ne želim se ikome zbog toga ispričavati niti bilo kome što objašnjavati – zaključio je tu temu Robert Prosinečki.

Osim Žutoga, na proslavi neće biti ni Velimir Zajec.

– Kasno sam doznao za datum proslave, već sam napravio planove, tako da nisam u Zagrebu, već u Ateni, vraćam se tek za desetak dana – javio je iz Atene Velimir Zajec koji, eto, neće biti među oko 740 pozvanih u HNK.

Iz Maksimira su pozivnice otišle na brojne adrese, svim našim klubovima, sportskim prijateljima, sponzorima, pa će biti zanimljivo vidjeti tko će sve doći na proslavu Dinamova stotog rođendana. Hoće li svi prvoligaši čestitati stogodišnjaku ili će neki ipak pozivnice baciti u smeće. Možda neki zbog dvorskih borbi za mjesto predsjednika Hrvatskoga nogometnog saveza i odustanu od puta u Zagreb.

Ne treba očekivati državni vrh. Kako predsjednik Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor nisu bili ni na proslavi Hajduka, teško da će doći i na "Plavu noć". Iako će je sa svojih brežuljaka moći vidjeti, budu li u Zagrebu, jer veliki vatromet vidjet će se nadaleko.

Ima sve osim navijača

Čini se da će proslava rođendana biti vrlo glamurozna, ali nikako ne slična onoj Hajdukovoj u veljači ove godine kada se slavilo u cijeloj Dalmaciji, kada su bakljama opasane zidine Dubrovnika, kada je Split bio okićen i prepuni Poljud slavio rođendan. Doduše, dok se nije počelo igrati, pa je stogodišnjak poražen čak i na svojoj fešti.

Danas Dinamo ima momčad, ima i novca, organiziran je klub, ali baš i nema bazu koja će s njime u utorak proslaviti taj ipak velik i važan dan.

Nitko u Zagrebu neće zbog toga izići na ulicu, bit će to slavlje za one koji su pozvani. Da su drukčija vremena, Maksimir bi bio pun, 36.000 ljudi klicalo bi plavo ime.

Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
  • mgodek2:

    Da sve to nije tužno, bilo bi smiješno. Ja mislim da takvu lakrdiju smo u stanju samo mi učiniti u ovoj čudnoj državi. O tempora, o mores!

  • MIG:

    Ja nisam navijac Dinama, ali da jesam, znam da bi htjela biti na toj proslavi. Kako se moze slaviti bez navijaca. Igraci odlaze, predsjednici odlaze... navijaci su ti koji ostaju. Navijaci cine klub, navijaci jesu klub

  • billybull:

    ma imat ce vremena i prosinecki i zajec doci na 100-i rodendan...naime, isti ce biti proslavljen 2045. godine...