Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIVERPOOL

Benitez s velikim žaljenjem odbio novi ugovor

16.01.2009.
u 13:59

Liverpoolov menadžer Rafael Benitez je, prema pisanju Liverpool Echa, odbio potpisati novi ugovor nakon što mu se nisu svidjeli ponuđeni uvjeti.

Naime, prema pisanju medija Benitez priželjkuje ugovor koji će mu omogućiti mnogo veću slobodu u rješavanju nogometnih pitanja.

- Vlasnici očekuju da su sve moje ideje kao menadžera samo prijedlog za ljude na višim pozicijama, ali ja znam kako su moje odluke i rezultati predmet rasprave za navijače, najbolje moguće suce - kazao je Benitez.

Benitez je otkrio kako je odnos između njega i američkih vlasnika Liverpoola bolji nego što ljudi misle, ali stavka u ugovoru pod imenom "uloga i odgovornost menadžera" nije se svidjela španjolskom strategu. Smatra kako u tom položaju ne može dovoljno utjecati na važna pitanja, a tu se ponajprije misli na odluke i količini novca namijenjenog igračkim pojačanjima. Njegovi su prijedloge odbili Hicks i Gillet pa je stoga i Benitez odbio njihov novi ugovor uz riječi kako je to napravio s velikim žaljenjem.

Financijski uvjeti su bili odlični, ali Beniteza zanima samo uspjeh na terenu, a za to mu trebaju i pojačanja.

- Imam mnogo iskustva u nogometu i to u različitim klubovima. Ako nemate tehničkog direktora tada vi kao menadžer morate preuzeti na sebe sve nogometne odluke, ali sve u okviru budžeta koji kontroliraju vlasnici kluba. U tom scenariju menadžer zna koliko mu je novca na rasplaganju i odlučuje koliko če potrošiti na nove igrače, ovisi o potrebama momčadi. Jedina osoba koja zna pravu vrijednost pojedinog igrača je menadžer jer on jedini zna koji su elementi potrebni za boljitak momčadi - kaže Benitez.

Prava Španjolčeva prilika da malo "ucijeni" vlasnike kluba koji ne mogu negirati da Liverpool igra najbolji nogomet u posljednjih nekoliko sezona i s razlogom im se prognozira napeta borba za naslov prvaka do posljednjeg kola. Duga sezona, Real u polufinalu Lige prvaka i sve jači Manchester United pravi su razlozi zbog kojih Benitez u svojoj momčadi želi vidjeti još pokoju zvijezdu. Amerikanci su sljedeći na potezu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije