Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGROMNA PRILIKA

Babić: Spreman sam naslijediti Parlova, uskoro pišemo hrvatsku povijest

Alen Babic v Adam Balski
Andrew Couldridge/REUTERS
07.04.2023.
u 17:02

Toliko sam naučio o treningu u ova dva mjeseca da se mogu samo posramiti jer tek sad vidim koliko nisam znao, rekao je Babić uoči daleko najvećeg meča svoje profesionalne karijere

Spreman sam upisati se u boksačku povijest i biti prvi Hrvat nakon velikog Mate Parlova koji će podići WBC pojas svjetskog prvaka, poručio je hrvatski 32-godišnji boksač Alen Babić kojeg za dva tjedna, 22. travnja u poljskom Rzeszowu očekuje borba za WBC-ovu titulu svjetskog prvaka u 'bridger' kategoriji (-102 kg) protiv Lukasa Rozanskog. Uoči dvoboja karijere, Babić je o svim preprekama na tom putu govorio jučer u velikom intervjuu za Premium Večernjeg lista.

Uz to, na poduljoj objavi na svojem Facebook profilu 'The Savage' je, osim ponavljanja Parlovovog uspjeha, uoči velikog meča pričao o ovoj velikoj prilici te svojim pripremama.

- Već i ptice na grani znaju da je boks moj život, ali malo njih zna koju sam žrtvu podnosio boksu koji sam uvijek shvaćao kao nešto iznad moje sigurnosti i života. Još sam jako skroman i ustuknem pred boksom iz poštovanja. Baš zato sam ovu priliku koja je ogromna privilegija shvatio najozbiljnije i trenirao sukladno prilici. Toliko sam naučio o treningu u ova dva mjeseca da se mogu samo posramiti jer tek sad vidim koliko nisam znao - nastavio je Babić.

Ususret najvećoj borbi života odlučio je završiti suradnju s dugogodišnjim trenerom Leonardom Pijetrajem. Umjesto njega, surađivao je s Anthonyjem 'Chillom' Wilsonom, trenerom više poznatih svjetskih boksača i prvaka, s kojim je odradio ključan dio priprema u Dubaiju. 

 

- Bio sam dovoljno hrabar otići najboljima i najvećima na sparinge, upiti svu boksačku mudrost svakog trenera kojeg sam sreo, upoznati najbolje i najgore strane boksa i kad podvučem crtu - volim taj sport kao prvog dana - rekao je Babić, te zaključio:

- Kako sam se zaljubio u taj brutalni sport, tako je i danas. Ništa mi ne može stati na put, nije bilo šanse da ja ne uspijem. Poljaci su napravili sve da nas gore ne bude, ali neke jednostavno ne mogu zadržati pa će se hrvatske zastave vijoriti u Poljskoj! Još malo, i pišemo povijest!

Babićev protivnik Lukas Rozanski (14-0, 13 KO) još nije poražen u profesionalnom meču, ali zadnji je put boksao prije gotovo dvije godine, u svibnju 2021. pobijedivši Artura Szpilku nokautom u prvoj rundi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije