Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DODATNE KVALIFIKACIJE

Australija pobijedila UAE i za Svjetsko prvenstvo će se boriti protiv Perua

FIFA World Cup Qualifier - United Arab Emirates v Australia
MOHAMMED DABBOUS/REUTERS
07.06.2022.
u 22:37

U pitanju je bio dvoboj trećeplasiranih momčadi azijskih kvalifikacija, a u Al Rayyanu je slavila Australija s 2:1 te je došla na korak do plasmana na SP. Do toga Australce još dijeli dvoboj protiv Perua.

Katar, domaćin ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, ugostio je i nogometaše Australije i Ujedinjenih Arapskih Emirata koji su odigrali utakmicu dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

U pitanju je bio dvoboj trećeplasiranih momčadi azijskih kvalifikacija, a u Al Rayyanu je slavila Australija s 2:1 te je došla na korak do plasmana na SP. Do toga Australce još dijeli dvoboj protiv Perua.

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, a prvi su do gola došli australski nogometaši. U 53. minuti, na asistenciju Boylea, dobro se iz blizine snašao Irvine i poentirao za 1:0 svoje momčadi. No, veselje Australaca trajalo je vrlo kratko jer je već u 57. minuti Caio Canedo izjednačio na 1:1.

Nakon toga je uslijedila inicijativa Australije koja je na kraju nagrađena pogotkom za konačno slavlje. Junak susreta bio je Hrustić, strijelac u 84. minuti.

Na istom stadionu u Al Rayyanu Australija sada čeka ključni meč na potencijalnom putu prema Svjetskom prvenstvu. Suparnik će biti Peru, petoplasirana momčad južnoameričkih kvalifikacija. Ta je utakmica na rasporedu 13. lipnja, a pobjednik tog susreta na SP-u će biti u skupini s Francuskom, Danskom i Tunisom.

Dan kasnije, 14. lipnja u Al Rayyanu će se nogometaši Novog Zelanda i Kostarike boriti za posljednje mjesto na završnom turniru Svjetskog prvenstva. Pobjednik tog dvoboja zauzet će mjesto u skupini E zajedno s reprezentacijama Španjolske, Njemačke i Japana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije