Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE

Australian Open: Prošli Gojo i Konjuh, kraj za Fett

Ana Konjuh
Goran Stanzl/PIXSELL
12.01.2021.
u 14:14

Prvi grand slam turnir u Melbourneu je pomaknut na novi termin u veljači

Borna Gojo i Ana Konjuh izborili su završno kolo kvalifikacija za prvi grand slam turnir sezone Australian Open, ali je Jana Fett poražena.

Fett je izgubila u 2. kolu protiv Britanke Francesce Jones (WTA - 241.) s 6:7 (7), 6:2, 1:6 nakon dva  pol sata igre. Vrbovčanka je u prvom setu vodila s 3:1, potom spasila tri set-lopte, ali ne i četvrtu, a nakon bolje igre u drugom setu, u odlučujućem, trećem je nakon 1:1 izgubila pet gemova zaredom i meč. 

Borna Gojo je u Dohi u 2. kolu nadigrao Talijana Lorenza Giustina, 151. igrača svijeta. Bilo je 6:3, 7:6 (7) za Goju, koji zauzima 223. mjesto na ATP ljestvici. 

Splićanina od plasmana na Australian Open dijeli još jedna pobjeda, a protivnik će mu biti Švicarac Henri Laaksonen. 

Ana Konjuh je u Dubaiju također izborila pobjedu u 2. kolu, bila je bolja s uvjerljivih 6:4, 6:2 protiv Turkinje Cagle Bayukakcay, 178. na WTA listi. Dubrovkinja je zbog niza ozljeda tek 476. na WTA listi. Za plasman na Australian Open Konjuh će igrati protiv talijanske veteranke Sare Errani. 

Zbog pandemije koronavirusa kvalifikacije se održavaju u Dubaiju (žene) i Dohi (muški), a prvi grand slam turnir u Melbourneu je pomaknut na novi termin u veljači. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije