Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
igra i finale singla

Ana Konjuh osvojila Australian Open parova!

Ana Konjuh (1)
Foto: www.anakonjuh.net
1/5
25.01.2013.
u 10:35

Ana Konjuh (15) plasirala se u pojedinačno finale juniorskog Australian Opena, a par sati kasnije i osvojila turnir u konkurenciji parova!

Ana je u pojedinačnoj konkurenciji impresivno pobijedila dvanaestu nositeljicu Ruskinju Elizavetu Kuličkovu sa 2:6, 6:3, 6:1, tenisačicu koja je inače u četvrtfinalu izbacila osmu nositeljicu Elisu Mertens. Dodajmo kako je Ana na ovogodišnjem Australian Openu izgubila samo jedan set!

Petnaestogodišnja Dubrovčanka Ana Konjuh nastavila je dan iz snova u kojem se plasirala u pojedinačno finale juniorskog Australian Opena, budući je svega nekoliko sati nakon pobjede nad Ruskinjom Elizavezom Kuličkovom osvojila turnir u parovima. Par je lani osvojio juniorski Wimbledon.

U paru s Kanađankom Carlo Zhao slavila je protiv para Korashvili-Krejickova nakon tie-breaka u trećem setu. Djevojke su prvi izgubile 5:7, zatim pobijedile 6:4 te u neizvjesnom posljednjem set kod 7:7 zaredale dva brza poena i konačno sa 10:7 osvojile turinir u Melbourneu.

Dubrovčanka Ana Konjuh postala je tako četvrta hrvatska tenisačica čije je ime na trofejnoj listi Australian Opena u juniorskoj konkurenciji! Nakon uspješne 2012. godine Konjuh je poželjela osvojiti jedan Grand Slam turnir te biti svjetski broj jedan u juniorskoj konkurenciji.

Već na početku 2013. godine na korak je do oba cilja. Osvoji li Australian Open, Dubrovkinja bi u ponedjeljak mogla zasjesti na vrh!

Pojedinačno finale igra nočas oko 2.30 ujutro po našem vremenu protiv Katerina Siniakove, koju je lani već dva puta pobijedila, a na njezinoj stranici anakonjuh.net moguće će meč pratiti uživo.

Polufinale juniorskog Australian Opena:

Konjuh vs. Kuličkova 6:1, 6:3, 6:1

Finale juniorskog Australian Opena:
Konjuh / Zhao vs. Korashvili-Krejickova: 5:7, 6:4, 10:7





Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije