Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mogle bi i s muškima

Amerikanke ne znaju za poraz, osvojile četvrto svjetsko zlato u nizu

storyeditor/2022-07-03/2022-07-02T185955Z_41502848_UP1EI721GRT8C_RTRMADP_3_FINA-WORLDCHAMPIONSHIPS.JPG
MARTON MONUS
04.07.2022.
u 11:10

Hrvatica nije bilo u Budimpešti (bit će ih na Europskom prvenstvu u Splitu), u seniorskoj kategoriji još kaskamo za svjetskim vrhom, ali imamo darovite mlade selekcije s kojima se ozbiljno i sustavno radi.

U finalu Svjetskoga prvenstva za vaterpolistice igračice SAD-a pobijedile su selekciju domaćina Mađarske s 9:7 (2:1, 2:2, 3:1, 2:3) i tako osvojile svoje šesto zlato na planetarnim smotrama. Mađarice ostaju na dva zlata, a ovo im je bila druga srebrna medalja u povijesti. Brončanim su se odličjem okitile nizozemske vaterpolistice koje su u borbi za treće mjesto svladale Italiju sa 7:5.

Ono što možda još rječitije govori o prevlasti Amerikanki u ženskom vaterpolu je podatak da je ovo njima bilo četvrto svjetsko zlato u nizu. Igračice iz SAD-a su do budimpeštanskog finala nanizale čak 22 pobjede na svjetskim prvenstvima. Posljednji su put izgubile još na Svjetskom prvenstvu u Kazanju 2015. godine, ali u skupini.

A tada je u Rusiji i započeo njihov zlatni niz: nakon Kazanja, osvojile su i Budimpeštu (2017.), Gwangju (2019.) i sada ponovno Budimpeštu (2022.). Amerikanke su toliko snažne i uigrane da bi vjerojatno bez problema pobijedile i mnoge muške reprezentacije sa svjetske liste.

Hrvatica nije bilo u Budimpešti (bit će ih na Europskom prvenstvu u Splitu), u seniorskoj kategoriji još kaskamo za svjetskim vrhom, ali imamo darovite mlade selekcije s kojima se ozbiljno i sustavno radi.

Jedna takva naša selekcija, ona do 19 godina, upravo je započela nastup na Europskom prvenstvu juniorki u izraelskom gradu Netanyi i u prvom je kolu poražena od Italije s 8:18 (tri pogotka Dore Kangler za nas). Ništa tragično, Talijanke su među najboljima u svijetu (i) u toj kategoriji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije