Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Talijani se dive Mariju

Allegri: Nisam ja napravio remek-djelo od Mandžukića

23.09.2017.
u 00:30

“Hrvat se nikada ne predaje i uvijek se žrtvuje. Kamo god ga postavili i koji god mu zadatak dali, on će ga ispuniti na najbolji mogući način."

Mario Mandžukić nastavlja sa sjajnim igrama u dresu Juventusa. U srijedu je zabio jedini gol na utakmici u pobjedi Juventusa 1:0 protiv Fiorentine. Zahvaljujući Mandži, Juve je tako ostao na savršenom učinku poslije pet prvenstvenih kola. U pet dosadašnjih mečeva hrvatski napadač ima dva gola i dvije asistencije, ali vrijedno raspoređene na sve utakmice osim na pobjedu protiv Chieva (3:0).

Pogodak koji je postigao Fiorentini višestruko je važan, ističe ugledna La Gazzetta dello Sport. Osim što je Juveu donio pobjedu, Mandžukić je ovim golom izjednačio učinak slavnog prethodnika u Juventusu, ističe Gazzetta. Naime, Zlatan Ibrahimović je također u 92 utakmice za Juventus postigao 26 golova.

Ali to je tek početak ode koju je našem napadaču ispjevao najveći talijanski i jedan od svjetski najuglednijih sportskih dnevnika. Mandžukiću je Gazzetta podarila naslovnicu, ali i drugu i treću stranicu novina.

Igra obranu i napad

“Dok Higuaina opet nije bilo nigdje, Mandžukić je bio sjajan. Iako su Douglas Costa i Bernardeschi, suparnici za mjesto u momčadi, plaćeni 86 milijuna eura, on uvijek igra. Mandžo je Juveova konstanta. Kao i 1:0 dobrog starog Juvea.”

Također, talijanski mediji ponovno se dive Mandžukićevoj požrtvovnosti i nesebičnosti:

“Hrvat se nikada ne predaje i uvijek se žrtvuje. Kamo god ga postavili i koji god mu zadatak dali, on će ga ispuniti na najbolji mogući način. Pokazao je to i u ponedjeljak, kada ga je Allegri na treningu poslao na gol. Hrvatski ratnik protiv Fiorentine se vratio pred gol i pokazao da se div od 1,90 metara mišića i živaca potpuno podređuje momčadi, ali i da je pred golom vješti mačak koji izmakne pažnji čuvara i zabije ključni gol. Rijedak primjer ofenzivca koji ne živi za gol, nego za momčad. Onaj koji opće dobro stavlja ispred osobnog zadovoljstva. Protiv Fiorentine je oduševio načinom na koji je napravio toliko puno prljavih poslova, neprestano je jurcao gore-dolje lijevom stranom koja mu je sada prirodno stanište. Ali, kako nam pobjednički gol pokazuje, nije zaboravio ni golgetersku poziciju na kojoj je ranije igrao. Iako je pred golom primitivniji i teretniji od ostalih napadača, i dalje ima predatorski instinkt.”

Komentar utakmice završio je opisom Mandžukićeva značaja za najbolju talijansku momčad: “Nezamjenjiv je. Ekipi daje ravnotežu, težinu i esenciju. Žrtvuje se i duplira. Zato je Allegri kod Barcelone u Ligi prvaka u nedostatku Mandžukića postavio dodatnog veznjaka. Jer nitko osim Mandže ne donosi sve to Allegrijevoj momčadi.”

A koliko je Mandžo nezamjenjiv pokazuje i to da su tu utakmicu protiv Barcelone izgubili glatko, s 0:3. Da Mandžo nije bio ozlijeđen, Messi i društvo sigurno bi imali puno, puno teži posao...

Kritike skupom Higuainu

I trener Allegri hvali svog igrača.

– Nisam ja napravio remek-djelo od Mandžukića, samo sam ga postavio na tu poziciju lijevog krila. U jednom trenutku prošle godine sam pomislio kako bi ta njegova nova uloga donijelo svježine na lijevu stranu. Mario je atletski nadaren, može beskrajno trčati, a njegova taktička inteligencija je podcijenjena. Izuzetno razumije što od njega ja kao trener želim, i razumije što je dobro za momčad. On je pravi zgoditak na toj poziciji – kaže Allegri.

Dok Mandžu hvale, najskupljeg igrača Juventusa Higuaina kritiziraju za igre na početku sezone.

U sedam utakmica Argentinac je zabio dva gola, no najveći je problem što ne pokazuje dovoljno želje, borbenosti na utakmicama. Možda bi trebao na instrukcije k Mandži, kojemu voljni moment nikad nije bio sporan... 

 

Komentara 1

KU
kupatilo
12:24 23.09.2017.

Zasto tako neigra i zanas nego se samo seta.Ali ipak hvalamu jer i povrijeđen igra dok Rakitic zdrav pobjegne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije