Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Nogomet

Pronašli su nedozvoljenu tvar, ali nisam ništa svjesno uzeo. Povlačim se iz natjecanja!

S ciljem da se posvetim svojoj obrani i spriječim svako moguće uznemiravanje mog tima i mojih suigrača, povlačim se iz svih natjecanja, ali ovo nije moj kraj, kaže Srna.
22. rujna 2017. u 19:12 21 komentara 9961 prikaza
Darijo Srna
Foto: Shakhtar.com

Nakon što je Uefa danas potvrdila kako Darijo Srna nije bio podvrgnut doping testiranjima pod njenom ingerencijom oglasio se i bivši hrvatski kapetan. Kao što se i pretpostavljalo, Srna nije pao na doping testu nakon utakmice Lige prvaka između Šahtara i Napolija već se to, kako sam kaže, dogodilo van natjecanja u Ukrajini, 22. ožujka. U njegovu uzorku pronađena je nedozvoljena tvar pa se kapetan Šahtara odlučio povući iz svih natjecanja.

Darijo Srna Dobra vijest Uefa potvrdila: Srna kod nas nije pao na doping testu

Njegovo obraćanje javnosti prenosimo u cijelosti:

18. rujna ove godine obaviješten sam od strane Nacionalnog antidopinškog centra Ukrajine (NADCU) kako je u mom uzorku koji sam dao 22. ožujka 2017. van natjecanja ('out-of- competition') pronađena nedozvoljena tvar.

Kao prvo i najvažnije želim odmah iskreno istaknuti kako nikada nisam savjesno ili s namjerom uzeo neko nedozvoljeno sredstvo niti sam nezakonito i nepošteno pokušao na bilo koji način povećati svoju sportsku učinkovitost ili sposobnosti. Trenutno istražujem moguće izvore pronađene tvari te u potpunosti, dobrovoljno i s punim poštovanjem surađujem s Nacionalnim antidopinškim centrom Ukrajine (NADCU).

Shakhtar Donetsk's Darijo Srna celebrates after scoring a penalty kick goal during the Champions League group A soccer match against Malmo in Lviv, Ukraine, November 3, 2015. REUTERS/Gleb Garanich  Picture Supplied by Action Images Trenira s momčadi Srna pao na doping testu u Ukrajini, a ne Ligi prvaka?

S ciljem da se posvetim svojoj obrani i spriječim svako moguće uznemiravanje mog tima i mojih suigrača, donio sam odluku da se povučem iz svih natjecanja dok se pravni proces koji je u tijeku ne završi. U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih sačuvao svoju čast i poštenje.

Tijekom cijele svoje karijere uvijek sam imao dojam kako se svakodnevno moram iznova dokazivati. Danas sam ponovno u situaciji kada ću kao i uvijek do sada dokazati kako sam sve u svom životu, privatnom i profesionalnom, postigao izričito teškim radom, čestitošću, disciplinom te iznad svega poštenjem. To su vrijednosti koje mi je prenio i usadio moj pokojni otac i kojima ja danas učim svoju djecu.

Darijo Srna Kapetan Šahtara Ukrajinci tvrde: Darijo Srna pao je na doping testu!

Poštujući povjerljivost cijelog procesa nisam u mogućnosti detaljnije komentirati ovaj slučaj. Želim iskreno zahvaliti svojoj obitelji, klubu i svojim navijačima za njihovu bezrezervnu podršku u ovom slučaju i nadam se što skorijem povratku na teren svojoj momčadi.

Ovo nikako nije kraj moje karijere, to vam obećajem! Iskreno vaš, Darijo Srna.

Mircea Lucescu Mircea Lucescu Turski izbornik: Darijo Srna sigurno bi pomogao Hrvatskoj Ante Čačić, Ivan Perišić Ante Čačić Želio sam vratiti Srnu, razmislio je o tome, ali i ostao pri prvoj odluci Ponosni roditelji Mirela Forić i Darijo Srna ispratili kćer prvi dan u školu
Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
  • sudbina x:

    Drži se Dario...Svi znamo da si pošten čovjek i uzoran sportaš...Znam da ćeš to i dokazati jer si sve postigao radom i poštenjem...Želim ti puno sreće...

  • ????:

    Kladim se da su mu nekaj stavili da nam zeznu reprezentaciju za slučaj da se ipak vrati u momčad, jer gle čuda dogodilo se 2 dana prije one utakmice u kojoj smo ih pobijedili u ožujku ....

  • kruti191:

    puna podrška kapetanu srni!!!!