Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rusi žele Medveščak u KHL-u!

Ako mogu slovački i letonski klubovi, možete i vi!

'21.01.2011., Zagreb - Arena Zagreb, Damir Gojanovic direktor hokejaskog kluba Medvescak.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
11.12.2011.
u 11:15

Hrvatska je interesantna zemlja za nas, ne samo sportski već i ekonomski, gospodarski. Prednost vam je što mi Rusi jako volimo Hrvatsku – poručio je predsjednik Dinamo Moskve Mihail Leonidovič

Kada je predsjednik Medveščaka Damir Gojanović prije godinu dana izjavio da mu je san uvesti zagrebački klub u drugu najjaču ligu svijeta, ruski KHL, bilo je mnogo onih koji su se nasmijali. No, kada se Gojanović ljetos u Dubrovniku sastao s čelnikom KHL-a Aleksandrom Medvedevom, postalo je jasno da je stvar puno ozbiljnija. Tijekom ove jeseni na utakmice Medveščaka dolazio je Ivano Zanotta, čovjek zadužen za proširenje KHL-a na Europu, a dolazak Dinamo Moskve na prijateljsku utakmicu u Ledenu iduće subote konačni je dokaz da Rusi žele naš klub u svojoj ligi.

Shvatili smo to i za prošlotjednog boravka u Moskvi, kada smo posjetili Dinamo Moskvu, jedan od najmoćnijih ruskih klubova, te razgovarali s ruskim hokejaškim čelnicima.

– Zagreb, odnosno Medveščak, jako su nam interesantni. To što dolazite iz relativno male zemlje ne bi trebala biti prepreka. Uostalom, prošle smo sezone u ligu primili slovački klub Lev Poprad, a letonski Dinamo već je nekoliko godina u KHL-u. To nisu puno veće zemlje od vas – poručio je predsjednik Dinama Moskve Mihail Turkin Leonidovič te dodao:

– Prednost vam je što mi Rusi jako volimo Hrvatsku, posebno vaše more.

Rusima smo zanimljivi ne samo zbog sporta, kaže predsjednik Leonidovič:

– Hrvatska je sigurno interesantna zemlja za nas, ne samo sportski već i ekonomski, gospodarski...

I generalni direktor Dinama, Andrej Safronov, također smatra da bi zagrebačka publika uskoro mogla gledati utakmice KHL-a.

– Čelnici lige ozbiljno razmišljaju o proširenju na zapad, već iduće sezone otvaraju se mjesta za još dva-tri nova kluba. Morate samo iskoristiti svoju šansu – rekao je Safronov i dodao:

– Sigurno da vam neće biti jednostavno, jer do ulaska još morate poboljšati kvalitetu momčadi, ali i budžet. No, znam da je Medveščak ambiciozan klub i da je to moguće. A ako uđete u KHL, poštovat ćemo vašu momčad jednako kao i sve ruske.

Veliki adut Medveščaka u pregovorima trebao bi biti i Vjačeslav Anisin, član hokejaške ruske kuće slavnih koji je potkraj 80-ih jednu sezonu igrao u Medveščak Gortanu.

– Dobar sam prijatelj s predsjednikom KHL-a Aleksandrom Medvedevom, trudit ću se pogurati svoj bivši klub.

Rusi su shvatili da je Medveščak ozbiljan klub, sad je sve na čelnicima zagrebačkog kluba.

– Mi smo organizacijski već spremni za ulazak u KHL. No, trebamo još pronaći velike sponzore. Pomoć u pronalaženju je obećao i predsjednik KHL-a Medvedev.

Gojanović naglašava da bi ulazak u KHL puno značio i za naš turizam.

– Sigurno bismo više promovirali našu zemlju nego reklame na CNN-u. Ulazak u KHL bio bi projekt i za cijelu Hrvatsku ne samo za naš klub.

Gojanović je rekao da ne računaju na pomoć države.

– Ne razmišljamo u tom smjeru, državna blagajna je već previše opterećena. Računamo samo s privatnim kapitalom. Primjerice, da nam sponzor bude neki lanac hotela, koji bi nam besplatno primao momčadi koje bi dolazile – objašnjava Gojanović i zaključuje: – Vjerujem da će utakmice KHL-a uskoro gledati i Zagrepčani!

Predsjednik kluba Gojanović subotnje gostovanje Dinamo Moskve u Ledenoj vidi kao veliku šansu Medveščaka.

– Siguran sam da će ih očarati atmosfera, malo je takvih navijača u svijetu. Uostalom, 13. smo najgledaniji klub u Europi. A to njima u ligi sigurno treba – smatra Gojanović.

Bit će to još jedan veliki korak prema KHL-u, no onaj završni bit će i najteži, a to je – osigurati 10 milijuna eura po sezoni.

Komentara 15

BJ
BBB Jarun
11:57 11.12.2011.

Nece nas nista kostati. Prate rusi medvjede i znaju kako su gledani i kolko su uspjesni, Jedini su problem pare koje treba osigurati po sezoni. A to je sigirno minimalno 7 milja eura. Tu je problem najveci. Inace kad bi imali te pare vec od sljedece sezone bi mogli tamo igrati!

GR
grieg
12:01 11.12.2011.

Kakvi letonski klubovi?? Kaže se LATVIJA, a ne Letonija (koja je njemačka posuđenica). Dakle LATVIJSKI klubovi. Gdje vam je lektor? Imate li ga uopće?

Avatar Glina74
Glina74
11:53 11.12.2011.

ne zovu rusi to za badavi koliko će nas koštati iz proračuna jer se priprema da će to niti dobro za hrvatsku sa ekonomske strane to su samo priče za malu dijecu ne dolaze rusi za badava ni na pišanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije