Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijete mu smrću

Neymar i Zuniga, najveći brazilski neprijatelj, umalo postali suigrači u Barceloni

neymar
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
05.07.2014.
u 12:00

Nisam imao namjeru ozlijediti Neymara, samo sam ga pokušavao pokriti, brani se Zuniga

Juan Camilo Zuniga (28) preko noći postao je državni neprijatelj broj 1 u Brazilu. Kolumbijac se pred kraj četvrtfinalnog susreta žestoko zaletio prema Neymaru te ga u skoku koljenom udario u leđa zbog čega je Brazilac zadobio frakturu kralješka. I po svemu sudeći za Neymara je ovo Svjetsko prvenstvo završeno.

Ta spoznaja razbjesnila je brazilske naviječe svijesne da bez 22-godišnjeg virtuoza ofenzivni dio igre njihove reprezentacije, koji i dosad nije bio suviše uvjerljiv, gubi mnogo. Gubi ključan kotačić njihova stroja uoči polufinala gdje ih čeka moćni Elf.

Pozivaju stoga na kažnjavanje 172 centimetra visokog kolumbijskog defanzivca čiji potez je podsjetio na udarce iz nekih borbenih sportova. Neki idu toliko daleko da su zaprijetili kako igrač Napolija neće živ napustiti Brazil.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

- Bio je to normalan duel. Nisam imao namjeru ozlijediti Neymara, samo sam ga pokušavao pokriti. Branio sam boje svoje zemlje, a ne pokušavao onesposobiti suparnika. Neymar je veliki talent brazilskog i svjetskog nogometa - kaže Zuniga te dodaje:

- Žao mi je što je ispalo ovako, nadam se da će se oporaviti uz Božju pomoć.

Inače, da su pregovori Barcelone i Napolija prije nekoliko mjeseci imali drugačiji ishod Neymar i Zuniga mogli su biti suigrači. I onda vjerojatno nebi na ovaj način 'posložio' Neymara. Naime, prije nego li je produljio vjernost napuljskom klubu, za svestranog Kolumbijca otimali su se Barcelona, Real Madrid i Arsenal. A prije Napolija nastupao je i za Sienu dok je karijeru počeo u Nacionalu. Za Kolumbiju je odigrao 57 utakmica te postigao 1 pogodak.

Potekao je iz skromne obitelji pa mu je prve kopačke u kojima je naganjao loptu po travnjacima rodnog Chigorodoa kupila teta i to na rate.

>>Brazil u šoku, Neymar zbog ozljede propušta ostatak SP-a!

>>Scolari izvan sebe: Što sam vam govorio, bio je to lov na Neymara!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije