Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasipništvo?

HRT: Za SP u Brazilu nećemo potrošiti 50 milijuna eura

Mila Horvat
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
06.06.2014.
u 15:10

Mila Horvat pratit će zbivanja u kampu “vatrenih”

Podatke da će projekt Svjetskog nogometnog prvenstva HRT stajati 50 milijuna eura i kako će HRT-ovu ekipu u Brazilu činiti 26 ljudi, koje je u medijima iznio šef projekta Drago Ćosić, neki članovi NO-a i Vijeća HRT-a smatraju sramotnim rasipništvom, to više što ih o tome nitko nije izvijestio. Dražen Rajković iz NO-a jučer je zatražio da se nakon prvenstva dostavi detaljno financijsko izvješće projekta i da se ubuduće za sve velike sportske događaje čija su prava prijenosa veća od deset milijuna kuna zatraži suglasnost NO-a. A neki su vijećnici, doznajemo, predložili i javnu raspravu o tretmanu sporta na HRT-u.

– Zakon zabranjuje da se javna sredstva troše na komercijalne programe. Sad je pitanje kamo spada sport. Goran Radman smatra da su komercijalni program samo reklame. Ja ne mislim tako i bilo bi dobro da se to točno definira. Radman o projektu brazilskog prvenstva NO-u nije rekao ni riječi. Da smo unaprijed znali troškove, koji će sigurno biti veći od prihoda, mogli smo predložiti smanjenje troškova – rekao je Rajković dodavši kako se Radman u godini restrukturiranja ne ponaša kao dobar gospodarstvenik. Na upit koliko točno stoji ovaj projekt i hoće li se uloženo vratiti, na HRT-u ističu da je podatak o 50 milijuna eura netočan i preuveličan te kako bi takav bio i da je riječ o iznosu u kunama. No, točan iznos nisu otkrili.

– Velika natjecanja uglavnom se ne podmire prodajom oglasnog prostora iako je interes oglašivača iznimno velik. Očekuje se da će ovo biti najgledanije nogometno prvenstvo u povijesti. Primjedbu da u Brazil šaljemo previše djelatnika ne prihvaćamo kad se zna što se sve od kolega očekuje. Kada Hrvatska ispadne iz natjecanja, veći dio ekipe vraća se iz Brazila. HRT prava za velika natjecanja kupuje četiri godine unaprijed zbog najpovoljnijih uvjeta kupnje – uzvraćaju s HRT-a. A na upit zašto je Radman otišao na obilježavanje obljetnice iskrcavanja u Normandiji, s HRT-a kažu da su ekipa Domagoja Burića, koji snima dokumentarac o 101. američkoj desantnoj diviziji, i Radman primili poziv na taj događaj.

>> Za Brazilcima ne smijemo juriti, takav kaos bi im odgovarao

Ključne riječi

Komentara 2

IN
innich
15:29 06.06.2014.

test

TO
tony111
20:48 06.06.2014.

Za komunjare u NO je veliki udarac samo učešće Hrvatske na SP, a ne kvalitetna izvješća sa njega

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije