Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pred izbore

Savez za Hrvatsku potpisao koalicijski sporazum u Slavonskom Brodu

Savez za Hrvatsku
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/4
30.04.2014.
u 23:38

Ovim sporazumom pokazujemo da je Savez za Hrvatsku odlučan zajednički nastupati i na svim drugim predstojećim izborima koji će se održavati diljem Republike Hrvatske, kazao je Danijel Srb

Stranke Saveza za Hrvatsku okupile su se i na lokalnoj razini u svih 16 izbornih jedinica na području Grada Slavonskog Broda, a njih četiri od ukupno osam zajedničkim će djelovanjem ponuditi programe kojima žele osigurati razvoj mjesne samouprave grada.

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić, predsjednik HSP-a Danijel Srb, predsjednik Zavjeta za Hrvatsku Marko Lukić i predstavnik HRAST-a Saša Kovaček, danas su u Slavonskom Brodu potpisali koalicijski sporazum HDSSB-HSP-HRAST-ZZH o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima za mjesnu samoupravu, koji će se održati u Slavonskom Brodu 18.svibnja. Nakon potpisivanja sporazuma, čelnici stranaka javnosti su se obratili na kratkoj konferenciji za medije.

- Ovim sporazumom pokazujemo da je Savez za Hrvatsku odlučan zajednički nastupati i na svim drugim predstojećim izborima koji će se održavati diljem Republike Hrvatske. To je pokazatelj da ovaj savez nije nastao slučajno, već i sušte potrebe jer je evidentno da aktualna Vlada Republike Hrvatske nije u stanju odgovoriti na probleme koji muče Hrvatsku i njezine građane. Velik broj mladih na žalost iseljava u druge zemlje, a posebno je to izraženo u Slavoniji. U posljednjih deset godina Slavoniju je napustilo gotovo sto tisuća ljudi. To je problem o kojem se mora otvoreno govoriti. Činjenica je da Hrvatska bez stvarne nacionalne strategije gospodarskog razvoja temeljene na nacionalnim interesima ne može očekivati bolje sutra. Na tim osnovama nastao je Savez za Hrvatsku i to je razlog zašto smo unatoč svim pritiscima i blokadama odlučili zajedno izaći na izbore - komentirao je predsjednik HSP-a Danijel Srb.

 - U situaciju u koju smo dovedeni doveli su nas oni koji su obnašali vlast na nacionalnoj, ali i lokalnoj razini. Na nacionalnoj HDZ i njezini sateliti koalicijski partneri, a i na lokalnoj situacija je slična, mada različita u pojedinim jedinicama lokalne samouprave i županiji. S druge strane tu je SDP sa svojim koalicijskim partnerima, koji evo sada imaju drugi mandat na nacionalnoj razini od neovisne Hrvatske i vidimo na što to sliči. U dvije i pol godine svi parametri koji bi trebali biti u funkciji rasta standarda padaju. Želim vjerovati da je građanima njihovog politiziranja već preko glave. Ovdje na lokalnoj razini želimo maksimalno raditi, a ove četiri stranke Saveza za Hrvatsku ponudile su kvalitetne i poštene ljude koji nemaju "repova". Pozivam sve građane da 18. svibnja izađu na birališta jer se redovito događa da zanemarujemo svoju obavezu. U ovom teškom trenutku obaveza je i interes svakog pojedinca izaći na izbore za mjesnu samoupravu, dati svoj glas i birati onoga za koga misli da može ispuniti njegova očekivanja, ali i doprinijeti općem dobru kroz mjesne odbore u Slavonskom Brodu - kazao je predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić.

- Udruživanje za početak promjena u mjesnim odborima samo je pokazatelj da kroz zajedništvo želimo podrediti uske interese općem interesu Hrvatskih građana i ovdje u Slavonskom Brodu, koji zaslužuju ljepši i bogatiji grad, ali isto tako i građanima Hrvatske koji zaslužuju, ljepšu, moderniju i bolju Hrvatsku. Za nju je izginulo preko sedamnaest tisuća hrvatskih branitelja. Imamo snage da ju promijenimo i povedemo u onom smjeru kako su je sanjali naši branitelji. Uloga politike je služiti narodu, a ne biti u funkciji osobnih interesa. Po ovome što Slavonski Brod očito doživljava postoji sprega lokalne institucionalno-političke hobotnice koja vuče krake i prema Zagrebu, Banskim dvorima i Pantovčaku, ali i svim institucijama koje su očito prikrivale pojedine skupine i lobističke grupe, na štetu građana Slavonskog Broda. Mi želimo uhvatiti tu hobotnicu za glavu i njezine krake podsijecati, jer bez toga nema izlaska iz ovog stanja -naglasio je u svom obraćanju predsjednik Zavjeta za Hrvatsku Marko Lukić.  

Komentara 5

Avatar catalyst
catalyst
16:21 03.05.2014.

Odlično, ima nade za Slavoniju koju su uništili HDZ i SDP. Sretno!

DU
Deleted user
07:22 01.05.2014.

Nadam se da će iz tog saveza jednom izniknuti prava desna demokratska stranka. To bi za Hrvatsku bilo izvrsno.

TO
Toni12345
09:26 01.05.2014.

Jadni li su ovi HDZovci na forumu Večernjeg. Misle da mogu kao i 2007. uništiti desnicu udbaškim metodama. Ovaj put vam to neće proći. Desno od HDZa će nastati istinski nacionalni blok, koji će biti sve jači.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije