Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pošeška kotlina

Pleternički inkubator potpuno popunjen, slijedi proširenje

Antun Šimac
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/2
02.10.2014.
u 23:52

U njemu je započela rad metaloprerađivačka tvrtka „Pro-metal“ mladog strojarskog inžinjera Antuna Štimca iz Grabarja

Početkom rada tvrtke „Pro-metal“ popunjeni su svi izgrađeni kapaciteti Poduzetničkog inkubatora u Pleternici za kojega je taj grad u više navrata povukao sredstva iz fondova EU i ministarstava. Tvrtku je osnovao mladi inženjer strojarstva Antun Štimac (na slici) iz obližnjeg Grabarja, uložio je deset tisuća eura, a potporu mu je dao Hrvatski zavod za zapošljavanje radnika.

- U ovom pogonu je stroj za obradu metala koji može od preuzete slike ili crteža sa skenera izraditi motiv u metalu po želji naručitelja- kaže Štimac dodajući da je riječ o multifunkcionalnom stroju koji izrađuje metalne elemente, ukrase, dijelove za ograde i slično. Zahvalan je jer su mu u Poduzetničkom inkubatoru prvu godinu rada dali prostor za rad i električnu energiju besplatno jer grad ima vlastitu elektranu, daju mu i drugu logističku potporu u razvoju tvrtke, a još niz pogodnosti ima kroz prve tri godine rada. Štimac očekuje da će tu u dogledno vrijeme otvoriti nekoliko radnih mjesta.

Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić nije krila zadovoljstvo ovakvim razvojnim potezom jer je nakon malo više od godine dana inkubator iskorišten, pa najavljuje njegovo proširenje.

- Uz ova dva prostora ukupne površine 400 četvornih metara uredit ćemo gornji dio zgrade, te izgraditi još jednu halu za proizvodne djelatnosti kako bi i nadalje unatoč nepovoljnim gospodarskim prilikama poticali razvoj poduzetništva i angažirali mlade ljude da krenu sa svojim obrtničkim i proizvodnim aktivnostima – kazala je A. Jozić.  

>> Pleternica: Otvoren Tehnologijsko inovacijski centar s inkubatorom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije