Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Turistička zajednica tuži Podravku za 13.500 kn

Plakat
Foto: Ilustracija/Pixsell
04.06.2014.
u 10:00

Iz Podravke su se mjesecima oglušivali na zahtjeve TZ-a da se odrede prema ugovoru o zakupu džambo plakata

Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije (TZ) sudskim je putem nakanila naplatiti oko 13.500 kuna od koprivničke Podravke.

Sami skinuli

Radi se u neplaćenu reklamiranju na sedam stalaka za veleplakate u vlasništvu TZ-a.

Početkom svibnja prošle godine, mjesec dana prije no što je istekao ugovor o korištenju veleplakata u Rakitnici, Gornjoj Rijeci, Donjoj Dubravi, na mađarskoj granici te na ulazu i izlazu iz Sv. Ivana Žabna, TZ je Podravki uputio dopis u kojemu je poziva da produlji ili raskine suradnju. Sve do kolovoza nitko se nije oglasio, pa TZ šalje novi dopis direktorici Podravkinih korporativnih komunikacija Marinki Akrap i upozorava je neka se oglase o svojim namjerama i neka skinu svoje plakate ako ne žele nastaviti suradnju.

Kako ponovno nije bilo glasa iz kompanije, TZ obavještava M. Akrap da su skinuli plakate o svome trošku, a potom ta javna ustanova angažira odvjetnika i njegovim posredstvom traži naknadu troškova, kao i plaćanje naknade za reklamiranje u razdoblju od isteka starog ugovora. Odvjetnik je - vidi se iz tužbe - i zvao mjerodavne u kompaniji i poslao opomenu, ali bezuspješno.

“Tuženik niti na ovaj dopis tužitelja nije odgovorio, ponašao se krajnje neprofesionalno, u suprotnosti s načelom savjesnosti i poštenja. Tuženik je renomirano i ugledno trgovačko društvo i tužitelju je u svakom slučaju bilo u interesu da cijelu situaciju pokuša riješiti mirnim putem i dogovorno, ali tuženik se jednostavno oglušio na sve takve pokušaje.” - piše u tužbi koju je TZ podnijela početkom ove godine.

Revizija

Slučaj je na Trgovačkome sudu u Varaždinu.

- Žao mi je što je do ovoga došlo, nadam se da se Podravka ovako ne odnosi i prema drugim partnerima. Mi smo bili prisiljeni na tužbu jer smo pod nadzorom državne revizije i moramo strogo raspolagati novcem i štititi svoje interese - izjavio je jučer Zdravko Mihevc, direktor TZ-a.

“S obzirom na to da nismo zaprimili nikakvu tužbu na spomenutu temu, nismo u mogućnosti niti komentirati navedeno.” - odgovorili su jučer na naš upit iz Podravkinih korporativnih komunikacija.

Komentara 4

DU
Deleted user
16:03 04.06.2014.

TZ bi trebala tuziti Podravku za reklamiranje grada Koprivnice koja se nalazi u pozadini Jumbo plakata. Da li su dobili dozvolu za reklamiranje grada KC.

KA
kafka
13:54 05.06.2014.

TZ, tj. grad, koji se previše vezao uz Podravku tuži Podravku što reklamira sam grad. ??? Grad propada propadne li Podravka.

NE
nensi1212
06:29 21.07.2014.

i sve je to počelo od onog dana kad je podravka zatvorila pipu turističkoj zajednici i labazanu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije