Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz TV

Zvonimir otvorio pitanje za pola milijuna, znao je odgovor, ali novac nije osvojio

Zvonimir je peti natjecatelj u Šifri koji je uspio doći do posljednjega pitanja, ali i prvi koji je na njega ponudio točan odgovor. U tome je zadatku trebalo poredati četiri glumca iz prvoga nastavka televizijske serije Velo misto po redu pojavljivanja i Zvonimir je to točno napravio...
28. prosinca 2017. u 21:45 5 komentara 17742 prikaza
Foto: HRT
Pogledajte galeriju 1/3

U večerašnjemu izdanju popularnoga HRT-ova kviza Šifra natjecatelj Zvonimir Matić, ponudivši točne odgovore na svih petnaest postavljenih pitanja, uspio je doći u priliku odgovarati i na posljednje pitanje, vrijedno pola milijuna kuna.

HRT Milorad Šikanjić HRT novinaru najavio otkaz zbog izjava o Vrdoljaku. HNS: Osuđujemo to, nismo to tražili!

Zvonimir Matić peti je natjecatelj u Šifri koji je uspio doći do posljednjega pitanja, ali i prvi koji je na njega ponudio točan odgovor. U tome je zadatku trebalo poredati četiri glumca iz prvoga nastavka televizijske serije Velo misto po redu pojavljivanja. Zvonimirova šifra 2143 bila je točna, no Zvonimir u taj odgovor nije bio potpuno siguran, pa je odustao i otišao kući sa 125 000 kuna. Dotada je gotovo suvereno prošao sve prepreke, snalazeći se izvrsno u najširemu rasponu tema: od pitanja o Trainspottingu i izračunavanja postotaka u prvome krugu, preko pitanja o Troji i Prijamovu blagu te Mljetskim jezerima u drugome krugu, sve do pitanja o članicama Europske unije i Isusovim apostolima u trećemu krugu igre. „Iako izreka kaže da mudrost počinje sa sumnjom, ipak ne sumnjamo da će
Zvonimir mudro potrošiti zarađeni novac”, istaknuo je urednik kviza Šifra Igor Grković.

Inače, godina na izmaku bila je veoma uspješna za natjecatelje u kvizovima na Hrvatskoj radioteleviziji, a mladi su kvizaši u listopadu i studenome u tri navrata osvojili gotovo pola milijuna kuna. Krajem listopada u uzbudljivoj igri u kvizu Šifra student geografije i povijesti Tvrtko Pleić iz Donjega Miholjca otvorio je pitanje za pola milijuna kuna. Iako je kući otišao sa 125 000 kuna, u igri punoj preokreta postao je treći natjecatelj Šifre koji je otvorio polumilijunsko pitanje. Nevjerojatno napeto bilo je i 16. studenoga u 556. izdanju Potjere, koje je završilo pobjedom tročlane ekipe koja je lovcu uspjela pobjeći s čak 240 000 kuna, što je u pet sezona toga HRT-ova kviza jedan od najviših osvojenih iznosa. U pobjedničkoj ekipi bili su Ivana Lovrek, magistrica filozofije i pedagogije iz Osekova, Branko Bešenić, časnik Oružanih snaga Republike Hrvatske iz Koprivnice te student Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu Fabijan Čorak.

Pothvat studenta Tvrtka Pleića uspjela je ponoviti psihologinja Miljenka Ivec iz Novoga Marofa u petnaestome ovosezonskom izdanju HRT-ova kviza Šifra, otvorivši također pitanje za pola milijuna kuna. U razmjerno kratkome vremenu uspjela je ponuditi točne odgovore na svih petnaest postavljenih pitanja i doći do polumilijunskoga zadatka. Odustala je na vrijeme i kući odnijela 125 000 kuna. Nakon večerašnje sjajne igre Zvonimira Matića u kvizu Šifra natjecatelji su u HRT-ovim kvizovima ukupno osvojili više od 600 000 kuna, što je najveći osvojen iznos u jednoj sezoni. Snimka večerašnje emisije dostupna je s pomoću multimedijske usluge HRTi.

1 / 8
U HRT-ovim dječjim emisija svoju prve televizijske korake napravile su brojne tv zvijezde. Neki od njih ostali su u ovom poslu, a neki od njih danas druge karijere. Prisjetili smo se tko je sve napravio svoje prve tv korake u nekada popularnim dječjim i tinejdžerskim emisijama HRT-a. Nina Cebalo bila je najmlađa voditeljica na HRT-u.
Nije znao, nije vidio Kakva pogreška! Odgovor iz kviza pisao mu na majici, ostao bez 100 tisuća eura Milorad Šikanjić HND osudio otkaz 'Vodstvo HRT-a zastrašuje vlastite novinare i ruga se građanima Hrvatske' Intervju Uršula Tolj: Moju djecu ne zanima što sam tv lice
HOTEL ZDILAR
Restoran iz Imotskog zabranio ulaz SDP-ovcima
UHVATI BIORITAM
Koji kronotip posjedujete? Upoznajte se s ovim unutarnjim satom koji trebate slušati
  • Deleted user:

    dam se kladit s je debilno pitanje izmislil pauletic...ne gledam vise hrv kvizove jer su napravljeni samo za freakove...ili imaju iritantne voditelje..

  • Avatar babas
    babas:

    Pitanja za pola milje su idiotska kako nitko ne bi taj novac odnio. Ovaj je pametno napravio što je odustao,realno su mu na tom pitanju šanse bile 25% da pogodi prvoga,8,66% da pogodi prvu dvojicu,odnosno 4,33% da pogodi svu četvoricu. ... prikaži još! Prevelik rizik. Pogodio je pukom srećom.