Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milorad Šikanjić

HRT novinaru najavio otkaz zbog izjava o Vrdoljaku. HNS: Osuđujemo to, nismo to tražili!

HRT
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
1/5
27.12.2017.
u 17:42

Šikanjić se očitovao da nikom nije prijetio niti iznosio govor mržnje.

Hrvatska radiotelevizija najavila je otkaz svom dugogodišnjem novinaru Miloradu Šikanjiću

Kako neslužbeno doznajemo, razlog je Šikanjićevo prošlotjedno gostovanje u emisiji Hrvatskog radija u kojoj je, po ocjeni Uprave javne televizije, prekršio Etički kodeks HRT-a, iznoseći uvrede na račun starog-novog predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka

HRT
1/8

"Kad si moralno mrtav, onda si moralni leš..."

U emisiji koju je uredila i vodila Marija Gerbec Njavro, Šikanjić je Vrdoljaka prozvao za prevaru birača. “Kada biračima pokažeš, ti koji si kao bio liberal i ušao na SDP-ovoj listi, da misliš da su stoka sitnog zuba, ti si po mom mišljenju politički mrtav. U svakom slučaju jedna politička lešina. Jednostavno, kad si moralno mrtav, onda si moralni leš. To je ono po čemu će Vrdoljak i svi koji ga podupiru zaudarati”, rekao je Šikanjić, na što je HNS, reagirao priopćenjem prema HRT-u.

Uprava HRT-a potom je zaključila kako je Šikanjić koristio neprimjerene izraze, pa mu je u petak uručen poziva da u roku od pet dana iznese obranu uoči izvanrednog otkaza. Uprava se pritom navodno pozvala na etički kodeks koji još nije na snazi jer ga nije potvrdio Nadzorni odbor HRT-a.

Šikanjić se, kako se doznaje, očitovao da nikom nije prijetio niti iznosio govor mržnje, dok s HRT-a poručuju kako “ne komentiraju radnopravne odnose ni s njima vezane podatke”.  

Iz HNS-a su reagirali i priopćenjem na svojoj službenoj Facebook stranici. Ističu da njihova stranka nije tražila Šikanjićev otkaz i da nisu utjecali na HRT te da osuđuju takav postupak.

"HNS osuđuje izvanredni otkaz novinaru HRT-a Miloradu Šikanjiću te napominjemo da ni u jednom trenutku od vodstva HRT-a nismo tražili otkaz za g. Šikanjića. Kao ozbiljna politička stranka ne možemo i nećemo utjecati na slobodu medija, a pojedinci koji to sugeriraju, rade to isključivo u svrhu podmetanja i širenja laži, kojima se želi direktno naštetiti HNS-u. Iako smatramo da je odluka HRT-a o otkazivanju suradnje unutarnja stvar svake medijske kuće, pa tako i hrvatskog javnog servisa, pozivamo Ravnateljstvo HRT-a da razmotri svoju odluku i poštedi g. Šikanjića takve teške disciplinske mjere. Napominjemo da HNS nije upoznat s detaljima otkaza g. Šikanjiću te ga smatramo pretjeranim i nepravednim. Kao stranka smo tek upozorili na neprofesionalnost u spornoj emisiji, ali smo isto tako uvjereni da postoje prikladniji načini za ukazati na moguće propuste u radu". stoji u HNS-ovom priopćenju.

 

Komentara 61

DU
Deleted user
18:04 27.12.2017.

Ono kad je neizmjerna ljubav prema sdpu, Milorada koštala zaposlenja.A što i očekivati od djelatnika "hrvatske"tv.Trkom na N1.Kako predvidljivo.

GU
Gustirna
18:01 27.12.2017.

Milorad nije ni pisnuo dok je vrdoljak bio njegov... bez obzira na razdjelnike,smece,vjetroelektrane,suprugu...tako to 'dejstvuju' srbokomunisticki novinari...

ST
stric5
18:05 27.12.2017.

...vrijeme je da ovaj novinar "sjaši" sa leđa Hrvatica i Hrvata i pokuša preživjeti od svoga rada...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije