Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'stanje nacije'

Zoran Šprajc najavio demonstracije ispred ambasada Švedske i Finske: 'Odlučili smo podržati Precjednika'

Foto: Facebook
1/5
26.05.2022.
u 14:34

"Dosta slaganja namještaja", "Dolje švedske okruglice" i "Propala vam Nokia", natpisi su kojima su privukli pozornost, a Šprajc je potom otkrio i o čemu je riječ.

Protekli petak na RTL-u počelo je emitiranje nove emisije urednika i voditelja Zorana Šprajca (54) "Stanje nacije". Riječ je o političkoj satiri, žanru koji najbolje pristaje Šprajcu upravo zbog njegova sarkastičnog i ironičnog načina obrađivanja tema, javnog prozivanja i postavljanja pitanja čiji odgovori zanimaju sve nas. A jednu od tema kojom će se baviti u idućoj emisiji najavio je na svom Facebook profilu. Šprajc je objavio fotografiju svojih kolega, koji zajedno s njim rade na emisiji, kako stoje s transparentima. 

"Dosta slaganja namještaja", "Dolje švedske okruglice" i "Propala vam Nokia", natpisi su kojima su privukli pozornost, a Šprajc je potom otkrio i o čemu je riječ.

"Odlučili smo podržati Precjednika u zahtjevu za blokadom Švedske Finske pa će Stanje nacije ispred njihove ambasade održati demonstracije. Kako je prošlo vidjet ćemo u petak u 22.15 sati #stanjenacije", poručio je Šprajc. 

Naime, Milanović je nedavno sugerirao da bi Hrvatska trebala blokirati ulazak Finske i Švedske u NATO, a jučer je imao i telefonski razgovor s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom, na čiju inicijativu je i došlo do razgovora, a nakon što mu je Milanović uputio pismo za sve članice Saveza.

Inače, Šprajcova nova emisija izazvala je podijeljene reakcije u javnosti. Neki su je hvalili, dok drugi nisu krili svoje nezadovoljstvo. Na kritike je odmah odgovorio i Šprajc. 

"Hvala svima na podršci, na gledanosti na pohvalama, ali i na kritikama. Prvi put se u Hrvatskoj radi ovakva emisija, a format je prilično zahtjevan, učimo na pogreškama i znamo da moramo još mnoga toga popraviti, ali sad bar znamo od čega krećemo. Naš je slogan uzdaj se u se i u svoga štrumfa!" poručio je ranije voditelj putem svoje Facebook stranice.

Foto: RTL/Screenshot
Koliko mu je ovo važan projekt da se naslutiti i iz Šprajcove nedavne izjave. – Stanje nacije vjerojatno je najuzbudljiviji, ali i najizazovniji televizijski projekt na kojem sam ikad radio. Krenuli smo s mnoštvom nepoznanica jer je riječ o potpuno novoj formi na našem tržištu, ali uz ekipu sjajnih suradnika, vjerujem da ćemo uspjeti napraviti sadržaj koji će se gledateljima svidjeti. Nestrpljiv sam, imam tremu, ali i dobar osjećaj da ćemo napraviti dobar posao. No bit ćemo pametniji u petak – kazao je ranije Šprajc. Svaka emisija bit će drukčija, a posebno su zanimljivi nazivi rubrika. U prvoj epizodi emisiju je otvorila rubrika "Raport" o događajima koji su obilježili protekli tjedan ukazujući na apsurde u našem društvu, nastavila se rubrika "Ispod radara" o temama kojima se nitko nije pretjerano bavio, a "Fala bivšem austrijskom kancelaru Kurtzu" dotaknula se čuda u hrvatskoj društveno-političkoj zbilji, a i šire.

Tu je još i "Anatema tjedna" kao glavna tema potaknuta aktualnostima, a s građanima o društvenim fenomenima razgovara komičar Goran Vinčić. Emisija je završila vijestima iz showbiza i to na način na koji ih vidi Zoran Šprajc. Inače, gledatelji su Šprajca do veljače mogli gledati u RTL Direktu, a nakon toga najavio je novi projekt, dok je jednu od najgledanijih informativnih emisija prepustio kolegici, voditeljici i urednici Mojmiri Pastorčić. 

VIDEO Franka Batelić otkrila da je trudna! S Ćorlukom čeka drugo dijete

Komentara 13

BA
barbaizamerike
15:21 26.05.2022.

Tesko je biti zarobljenik tajnih sluzbi iz propalog sistema pogotovu KOSa

CA
cavecanem
15:37 26.05.2022.

Pa naravno da se Šprajc sprda s Hrvatima nebitno onima u Hrvatskoj ili izvan

JO
jorgen
16:04 26.05.2022.

Jovanović je predložak režimskog čovjeka na temelju kojeg se mogu producirati vjerne kopije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije