Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Žarko Potočnjak bio je u Tigrovima, borio se protiv agresora na prvoj crti u Novskoj

- Nakon što sam neko vrijeme proveo s Tigrovima, zbog akcija koje su bile prekrvave i preteške za 45-godišnjaka, zamolio sam da me prebace na neki lakši borbeni položaj. Poslali su me pukovniku Čebiću u Osijek, koji me svrstao u protuzračnu obranu 106. brigade - prisjetio se Potočnjak
21. listopada 2021. u 15:25 15 komentara 9339 prikaza
Žarko Potočnjak
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Pokojni glumački velikan Žarko Potočnjak za vrijeme Domovinskog rata proveo je 14 mjeseci braneći Hrvatsku. 

-  Mene su po povratku u Zagreb spasili tadašnji ravnatelj Gavelle Ivica Kunej i Zlatko Vitez. Upregnuli su me predstavama, morao sam kreirati uloge, ali tako sam potisnuo crne misli - kazao je jednom prilikom glumac koji je bio pripadnik 106. osječke brigade u protuzračnoj obrani.

- Nakon što sam neko vrijeme proveo s Tigrovima, zbog akcija koje su bile prekrvave i preteške za 45-godišnjaka, zamolio sam da me prebace na neki lakši borbeni položaj. Poslali su me pukovniku Čebiću u Osijek, koji me svrstao u protuzračnu obranu 106. brigade - prisjetio se Potočnjak, kojemu je najveća želja bila da sruši barem jedan zrakoplov JNA. Iako se, kako je rekao, mnogo puta nauživao straha, sjetio se kad su se s Krička brda morali hitno povući iz diverzantske akcije i spasiti ranjenog suborca:

Rekao je svima da to nema smisla jer će poginuti, a suborac je bio tako teško ranjen da je bio na samrti. Tada je Potočnjak nosio svog suborca na nosilima 11 kilometara.  - Dvije godine kasnije prepoznao me je ispred banke na Trgu bana Jelačića. Pozvao me je na piće. U razgovoru sam mu se požalio da nemam jamca za kuću. Odvukao me je u banku da bi mi potpisao jamstvo - prisjetio se u jednom razgovoru Potočnjak.

Podsjetimo, Potočnjak je preminuo jutros u 76. godini života. Ove godine na svoj rođendan u veljači odlučio je kako se definitivno više neće baviti glumom. Nije bio sretan novim generacijama glumaca. Krajem studenoga 2001. liječnici su mu dijagnosticirali karcinom na desnom plućnom krilu te je operiran u bolnici Jordanovac.

VIDEO: Sanja Doležal otkrila je li joj draža 'Košulja plava' ili 'Za dobra stara vremena' 

ČESTITAMO! Glumica iz serije 'Ne daj se, Nina' postala mama: 'Pile moje, pače moje malo' vesele se suradnji Nakon 9 godina Tolja opet ima voditeljsku ulogu, surađivat će s Nives Ivanišević: 'Ona je glavna, a ja smetalo' progovorila je Šušnjara nakon prekida sa sedam godina mlađim o muškarcima koji je ne privlače: Previše su feminizirani i niski

 

 

rijedak poremećaj
Ima 22 godine, ali izgleda kao da joj je 8: 'Ljudi osuđuju moje roditelje jer se šminkam, pušim...'
Hrvat iz Ukrajine
trupe su na granici cijelo vrijeme
Hrvat koji je u Ukrajini ratovao šest godina: 'Ne vjerujem da će biti napada, zima ide kraju, počinje sezona kiše'