Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Možda je baš Ruža bila prvi korak u jedan dug i sretan brak

Foto: Davor Višnjić/Pixsell
1/4
22.01.2018.
u 11:43

Na dodjeli 2001. i Nensi Brlek i Berislav Blažević iz Parnog Valjka slavili su svoje Ruže, a dvije godine poslije izrekli “Da!”.

Te je godine Nensi Brlek dobila svoju treću Večernjakovu ružu, kao TV osoba 2000. godine. Primajući nagradu, našalila se kako sada već slaže buket, možda i – vjenčani.

A te su godine najboljom grupom čitatelji Večernjeg lista proglasili Parni valjak. Dakle, Ruža je čak i kada su ljubav i brakovi u pitanju “kriva” za sve, a Svečanost Ruže u Kerempuhu tog 24. travnja 2001. godine možda je bio prvi korak u dug, sretan i uspješan brak, jer Nensi i Berislav Blažević, zvani Bero, klavijaturist Parnog valjka, vjenčali su se u listopadu 2003. godine.

Te smo godine Ružu dodijelili sedmi put, a, između ostalog, propitali smo laureate jesu li ikada pali u iskušenje da malo “poguraju” sreću i glasaju sami za sebe. Naravno, u obilju pošte koju su tih godina slali čitatelji Večernjeg lista, a tada smo imali i call centar pa se moglo glasati i telefonom, nemoguće je bilo namjestiti nagradu. Povijest Ruže bilježi samo jedan takav pokušaj, radijskog voditelja koji je s jedne pošte poslao nekoliko tisuća dopisnica, na kojima su svi kuponi bili ispunjeni istim rukopisom, i na kojima su se imena drugih kandidata mijenjala, ali je njegovo ostalo – isto.

Njega smo diskvalificirali iz natjecanja te mu otkrili kako čak ni dopisnice koje je poslao ne bi bile dovoljne za njegovu pobjedu. No, raspitujući se o iskušenjima oko slanja glasova za vlastito ime, saznali smo mnoge zanimljive činjenice, počevši od one da Vannin tata uporno šalje kupone iz Večernjeg lista:

– Moj tata glasa za mene, ali uvjeravam vas da njegovi glasovi nisu presudni, jer nitko od njegovih drugih favorita još nije dobio Ružu – rekla nam je Vanna koja je te godine na Svečanost Ruže u Kerempuh stigla ravno s rodiljskog, nakon rođenja kćeri.
Na dodjeli Večernjakovih Ruža za 2000. godinu najviše nas je razveselio, ali i iznenadio dolazak Borisa Dvornika. Godinu dana prije on je iz Kerempuha otišao s milenijskom Ružom 20. stoljeća, jer čitatelji su baš njega izabrali za glumca koji je svojim ulogama u filmovima i TV serijama obilježio 20. stoljeće. Godinu dana poslije skromno nam je rekao: “Samo sam skoknija povirit jer sam u Zagrebu zbog nekih obaveza.”

Te se godine u Satiričkom kazalištu Kerempuh okupilo zaista sjajno glumačko društvo. Ekipa serije “Naši i vaši”, predvođena Semkom Sokolović-Bertok i Emilom Gladom bila je među prezenterima Ruže, a kako je dodjela Ruža oduvijek bila i prvorazredni društveni događaj, te su se nam večeri gosti bili i: Vanja Drach, Edo Vujić, Relja Bašić...

Okupila se, naravno, i moćna televizijska ekipa – te je godine specijalnu emisiju snimljenu na Ruži emitirala Nova TV, a Denis Latin, tada autor i urednik rado gledane emisije “Latinica”, došao je na Ružu iako je bio u velikim pripremama za dvjestoto izdanje svoje emisije, koju je snimao nekoliko dana nakon dodjele Ruža. A uoči dodjele ispričavajući se zbog nedolaska jer “uhvatila” je neku proljetnu virozu javila nam se u redakciju i Helga Vlahović Brnobić.

S njom smo, naravno, porazgovarali o reakcijama koje su uslijedile na njezinu Ružu 20. stoljeća koju je dobila kao najpopularnija ženska TV osoba, a ona nam je duhovito sve komentare sažela u jednu izjavu:

– Zlatna Ruža 20. stoljeća ispunila me neopisivim zadovoljstvom. Ona je poput Oscara za životno djelo, samo što sada ja, na žalost, neću moći tražiti 25 milijuna dolara od dosadašnjih 20. No, šalu na stranu, Ruža je skrenula na mene i pozornost mlađe publike, kojoj je pomalo maglovito što se to u TV mediju događalo dok su njihovi roditelji bili mladi, a televizori emitirali crno-bijele slike. To je nagrada koju nitko ne može ignorirati i ona će me sigurno pratiti u godinama koje dolaze i u kojima imam jako puno posla. Baš kao što nitko u mom domu ne može previdjeti tu prelijepu skulpturu – rekla nam je nezaboravna Helga.

1/32

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije