Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doista odlični

Ovaj splitski lokal ima ćevape kakve se teško nalazi i u Zagrebu

Kantun Paulina
16.07.2017.
u 22:14

Sasvim je opravdano da mali lokal nosi i titulu preporuke TripAdvisora za 2014. i 2015. godinu

To već valjda svi znaju da se u Splitu obavezno ide jesti kod Fife. Znaju to i fanovi festivala Ultra Europe, pa ih je tamo lako sresti kako nadopunjavaju energiju potrošenu noć prije. Lignje ili pašticada, pa malo odmora u nekom kafiću na Zapadnoj obali, možda i na Bačvicama. Ali, južna metropola nudi još puno takvih mjesta, gomila se malih restorančića otvorila po uličicama oko rive i Marmontove, nude se zaista svašta.

No, uz Fife ima još mjesta koja su i partijaneri prepoznali kao mjesto gdje će lako pronaći dobar zalogaj. U Matošića ulici, odmah kod Marmontove nalazi se između nekoliko restorana jedan mali lokal. Dođete li tamo negdje oko podneva ili u rano poslije podne osuđeni ste na red. A on ispred Kantuna Paulina zna biti i desetak metara a pri čemu nitko ni pri najvećem suncu ne odustaje. E sad, da je netko rekao da ćemo u Splitu među restoranske favorite staviti jednu ćevabdžinicu vjerojatno bismo to shvatili kao loš pokušaj šale. Ali, tako je Kantun Paulina ima doista odlične ćevape kakve se teško nalazi i u Zagrebu. Uostalom, čemu čuđenje, pa ne radi li Mimica sa svojim ribicama već 70 godina usred Zagreba?

Kantun Paulina
1/8

Mali prostor s nekoliko ljubaznih gospođa koje ne podliježu pritisku gostiju da požure poslužit će vam jednostavno pripremljeno ali zaista odlično mljeveno meso u lepinji 'organizirano' u ćevape ili pljeskavicu, ponudit će još i par jela od piletine, sve po korektnim cijenama. I to je to, odabire se dodatak, ajvar ili kajmak uz nešto povrća, tko želi i točeno pivo. Nitko niti ne traži ništa više, i tako već preko 40 godina, prema 50 zapravo. Ovih dana češći je neki strani jezik nego hrvatski, u protekle četiri godine Ultranauti kao i oni drugi posjetitelji Splita ljeti naučili su kako se snaći. No, Kantun Paulina uvijek će nekome biti otkriće kao što je bilo i nama. Sasvim je opravdano da mali lokal nosi i titulu preporuke TripAdvisora za 2014. i 2015. godinu.

Komentara 39

DE
Demostant
09:25 17.07.2017.

Jeo sam ćevape tu, tek su ok, no ne i više od toga. Ima puno mjesta u Zg gdje su puno-puno bolji nego u Kantun Pauline

PO
postolar
05:28 17.07.2017.

Daj Vitas kako te nije sram spominjat Fifu !!! To je katastrofa šta ljudima na tanjur stavlja, o kojoj to pašticadi pišeš ?!? To nije vidjelo pašticadu u životu.Kod Fife možeš pojest korektno samo zimi,ljeti je žestoko varanje i nekvalitetna hrana koja nema veze sa hranom koja na jelovniku stoji.Jadni turisti ne znaju šta je prava pašticada i šniceli u toču pa im se svašta na tanjur stavlja.Koji Fife,tamo ne bi pojeo ni u ludilu više.Nekad je bilo mjesto za jako dobar zalogaj danas se ide samo na brzinu zaradit a kvaliteta je Bože sačuvaj.Čevapi kod Pauline su OK.

NE
nekiizpule
13:40 18.07.2017.

Koliko kosta ova reklama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije