Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bit ćemo prvaci svijeta!

U kina stiže film o nastanku jugoslavenske košarkaške škole

Bit ćemo prvaci svijeta
Foto: Promo
1/6
15.03.2015.
u 13:48

Film je posebno emotivan za Krešimira Petra Ćosića koji je utjelovio svog pokojnog tatu, košarkašku legendu Krešu Ćosića

Prije 45 godina košarkaška reprezentacija Jugoslavije stala je na tron i postala svjetski prvak.

Kako je izgledao put do tog slavlja kojim je počela era uspješnih košarkaških trenutaka u bivšoj državi, priča film "Bit ćemo prvaci svijeta" srpskog redatelja Darka Bajića.

Film je rezultat suradnje između Srbije, Hrvatske, BiH i Makedonije i shodno tome glumci kojima su pripale uloge, od čelnika saveza, preko izbornika do igrača, dolaze iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Glavnu ulogu igra Strahinja Blažić koji kroz sjećanja Nebojše Petrovića priča kako je nastala jugoslavenska košarkaška škola.

Od hrvatskih glumaca u filmu gledamo Gorana Bogdana kao Nikolu Plećaša. Za potrebe uloge Bogdan je "nabacio" mišiće, ali i brkove kako bi fizički što više nalikovao Plećašu od kojeg je na druženjima uz večeru doznavao košarkaške detalje iz 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća.

Robert Kurbaša igra Petra Skansija, a jedina promjena na njegovu tijelu, točnije licu, bili su zalisci. Film "Bit ćemo prvaci svijeta" glumački je debi 22-godišnjeg Krešimira Petra Ćosića, sina košarkaške legende, pokojnog Kreše Ćosića.

Naravno, Ćosić mlađi u filmu je utjelovio Ćosića starijeg, a pomoć mu je bio i Stefan Kapičić koji su filmu igra svog tatu Dragana, inače vjenčanog kuma Kreše Ćosića.

>>Petar Krešimir Ćosić: Moj otac bio je inteligentni veseljak

>>Goran Bogdan: Banalno mi je to da sam ženama seks-simbol

Komentara 20

OT
od_topole
14:51 15.03.2015.

od hrvatskih glumaca stefan kapičić Hahahha pa sad mi ono za teslu nije ni malo čudno lol

AF
afrikanac
20:43 15.03.2015.

Sta se to desava sa ovim novim Hrvatima....pa sta je lose u tome ako se spomenu neke stvari koje su bile dobre u toj Jugoslavija???? sta je lose u tome i reci da smo u toj J. bili u mnogimm stvarima uspjesni, da nam se divio svijet na takvom jednom modelu drzave.....EU nije nista drugo....pa sta mislite vi novi Hrvati da je to bilo 40 i vise godina pakla, ta Jugoslavija....spustite se malo na zemlju, pitajte vase djedove i bake, pa cete pisati malo drugacije ovdje!!

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
19:13 15.03.2015.

Jucer sam bio kod frizera, koji je inace Brazilac porijeklom. Posto sam visok 2 metra lik me pitao odakle sam i igram li kosarku. Igrao sam u tzv prvoj B ligi ako se netko jos toga sjeca. Lik nema pojma da se kosarka igra u Hr i nikad nije cuo ni za jednoga kosarkasa iz Hr. Ali zna za jugoslavenske. Cak je i za Drazena rekao da je jugoslaven. Tad je repka nesto znacila u svijetu. A igrali su za baksis.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije