Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predviđala je budućnost

Vera Čudina preminula je u 66. godini nakon kratke i teške bolesti

Foto: Nina Đurđević/Pixsell
1/9
09.08.2023.
u 08:40

Vizionarka Vera Čudina privlačila je pozornost svojim prognozama budućnosti i često je bila angažirana u televizijskim emisijama i showovima

Preminula je Vera Čudina, vidovnjakinja i autorica knjiga izgubila je borbu s teškom bolesti. Preminula je u 66. godini nakon kratke i teške bolesti, te je njezin posljednji ispraćaj bio u uskom krugu obitelji. Vizionarka Vera Čudina privlačila je pozornost svojim prognozama budućnosti i često je bila angažirana u televizijskim emisijama i showovima kako bi otkrila što nas čeka u budućnosti. Svestrana Vera pisala je i knjige te se bavila i slikarstvom, a na Facebook stranici Vere Čudine njoj bliski ljudi napisali su ovu posvetu:

U spomen na Veru Čudinu
Spustila si vjeđe, kao leptir krila i spokojno nastavila svoj let nekim samo tebi znanim beskrajnim rajskim prostranstvima. Kažu rane zacjeljuju, srce se navikne, dalje se mora … Preduboka bol teče sada našim venama i dugo će vremena proteći dok ne zacijeli sumorni osjećaj samoće i praznine, jer tebe, Vera, više nema.  Neprestano naviru sjećanja, a svaki put kada glazba odnekud svira zamišljamo te kao violinu neba koja svakom notom bolne rane i odozgo vida.  Do posljednjeg si daha živjela za čovjeka. Žena iz neke druge priče, sa vizijom i misijom u službi čovječanstva. Istina i Ti oduvijek ste hodale zajedno, isprepletene, laganim korakom prema vodi bistroj. Poput nježnog povjetarca strpljivo čekale trenutak kada ćete pokucati na čovjekova unutarnja vrata i šapnuti mu sve ono nečujno i nevidljivo (a tako usklađeno) odnosno prevesti mu poruku neba i znanje izvan okvira ljudskog znanja.

VEZANI ČLANCI

– Mnogi su mi rekli da se u meni krije više slikara, što mi je u početku bilo neobično. Ali poslije sam shvatila da je to zapravo istina. Ne znam oponašati slikare, ali recimo ako mi na pamet padne Picasso – mogu slikati njegove slike, ali na svoj način. Tehnike nemam. Koristim jedan stari kist, periljke, stare spužve za suđe, koristim svoje ruke, ali ono što najviše koristim jest duhovna inteligencija. O samom slikarstvu ja ne znam ništa. Inspiracija za slikanje mi je jednostavno došla u snu. U snu dobivam i sve poruke. Neke svoje slike poklonila sam određenim ljudima – rekla nam je Vera kada je prije nekoliko godina otvorila svoju izložbu slika "Slike su vrata novog života".

Zbog predviđanja budućnosti mnogi nisu imali često dobro mišljenje o Veri, a najčešće su to bili političari kojima se ne bi svidjela njezina predviđanja pa su tako jednom u Saboru spomenuli kako je opasna. 

– Ne zamaram se time zašto me političari vole ili mrze. Svatko tko me mrzi neka se upita zašto. Iako se ne bih u potpunosti s vama složila da sam omražena među političarima jer ja nisam političarka, ali znam da me neki ne simpatiziraju previše. Naravno, kad nešto predvidim i to se dogodi, tada se oni pitaju tko mi je to rekao i odakle ja to znam. Oni ne znaju da mi to nitko od političara ne dojavi, već dobijem poruku s neba. A tko mi šalje poruke s neba... neka oni misle – rekla nam je iskreno Vera prije nekoliko godina u intervjuu. 

VIDEO Ella Dvornik potvrdila je glasine o svom braku: Istina je, u procesu smo razvoda

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije