Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tatina slika i prilika

Tko su sinovi Zorana Milanovića? Stariji podsjeća na oca, mlađi se spominjao u medijima zbog - ocjena

Foto: Pixsell
1/30
20.03.2024.
u 13:05

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović privlači veliku pozornost javnosti, a mi podsjećamo tko su njegovi nasljednici – sinovi Ante Jakov i Marko Milanović.

Predsjednik Republike Hrvatske, 57-godišnji Zoran Milanović, ovih je dana top tema svih medija! Nakon izjava o tome da će se kandidirati na predstojećim parlamentarnim izborima za premijera Hrvatske, i svrgnuti s vlasti, kako on kaže, ozloglašeni HDZ, nitko nije imun na njegovo ime i prezime. O njegovu privatnom životu također se puno piše, a mi smo se odlučili prisjetiti njegova odnosa sa sinovima i suprugom, 55-godišnjom Sanjom Musić Milanović

Nakon što se u srpnju 2022. godine oko mlađeg sina predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića – Marka stvorio veliki skandal, nakon što je u javnost procurilo da je njegova majka Sanja tražila od ravnateljice zagrebačke Klasične gimnazije da mu podigne ocjene iz dva predmeta, odmah nakon toga u centar pozornosti javnosti došao je i Markov stariji brat – Ante Jakov Milanović. Domaći mediji doznali su u studenom 2022. da je mladić stažirao kod SDP-ova europarlamentarca Predraga Freda Matića u Bruxellesu, gdje je inače Ante Jakov i rođen. 

– Uzimam stažiste na dva mjeseca kako bi što više mladih ljudi moglo proći kroz taj proces, a prije tjedan dana kod mene je počeo stažirati i stariji sin Zorana Milanovića – potvrdio je Matić. Prema pisanju domaćih medija, Ante Jakov definitivno izgledom podsjeća na svog oca, a neko je vrijeme namjeravao krenuti čak i njegovim stopama pa je nakon završetka Klasične gimnazije u Zagrebu upisao studij prava u Nizozemskoj, no ipak, odlučio ga je prekinuti i vratiti se u Hrvatsku. 

Neko vrijeme Ante Jakov bavio se i novinarstvom pa je honorarno radio na televiziji Jadran, a prema pisanju medija, to mu je bila samo usputna avantura zato što se u međuvremenu zaposlio u jednom zagrebačkom odvjetničkom uredu. Na društvenoj mreži Facebook dijelio je i fotografije s djevojkom Silvijom Ottinetti, koju je upoznao na Sveučilištu u nizozemskom Groningenu. 

 

1/10

 

VEZANI ČLANCI: 

 

Njegov mlađi brat Marko vodi sportski lifestyle i uspješan je u hrvanju. Istina jest da je zbog mame, uspješne doktorice Sanje Musić Milanović bio top-tema medija zato što mu je upravo mama izvršila pritisak na ravnateljicu zagrebačke Klasične gimnazije Zdravku Martinić-Jerčić kako bi se već zaključene dvije ocjene njezina mlađeg sina, nakon gotovo tjedan dana od završetka škole, iz četvorki promijenile u petice. No ipak, taj skandal je iza njih. Osim toga, kada je riječ o Markovu sportskom životu – prvo je trenirao džudo, a nakon što je 2016. na televiziji vidio olimpijski nastup Bože Starčevića odlučio je promijeniti sport. Marko se na međunarodnom kadetskom prvenstvu u hrvanju grčko-rimskim stilom u Zagrebu okitio zlatom u teškoj kategoriji.

– On je izrazito talentiran za hrvanje, ali to nije dovoljno za uspjeh. On ima i takvu 'glavu'. Dođe sat prije treninga i jedan je od zadnjih koji odlazi doma. Još je kadet, ali u klubu i u reprezentaciji je prerastao vršnjake svojim radom. Sad mora početi raditi s juniorima i seniorima – kazao je svojedobno njegov trener Mario Mihalj za Jutarnji list. 

 

1/21

 

Također, dodao je da je tati Zoranu iznimno drago zbog sinovih uspjeha, naravno, kao i svakom roditelju, ali ipak je Marko skroman iako je predsjednikov sin te nikako ne voli isticati očevu funkciju u društvu. Jednom prilikom hrvatski predsjednik priznao je da je Marko sa zagrebačkog Trnja kao dječak bio divlji i znao se potući. Danas je ipak disciplinirani dečko koji snagu troši samo u dvorani za hrvanje.

Trener je objasnio kako je Marko genetski dobro potkovan zbog očeve strane te je definitivno rođeni teškaš u hrvanju.
Postoji i jedna zanimljivost. Naime, jednom prilikom na natjecanju je mladi Milanović slomio ruku tijekom borbe i pobijedio.

– Došao je nama u kut, požalio se da ga boli. Nismo vidjeli da je ruka pukla, a znali smo da je bolji od suparnika. Rekli smo mu da može pobijediti s jednom rukom. I doslovno je jednom rukom bacio protivnika i završio tušem – kazao je ponosni trener i objasnio kako je odmah nakon toga išao u bolnicu gdje je ustanovljeno napuknuće obje kosti podlaktice. Nakon što je Milanovićev sin slomio ruku, trenirao je s gipsom. 

 

VIDEO: Baka Zorana Milanovića 15 godina skrivala veliku tajnu o njemu! Majka mu nije imala lak život

Komentara 35

AX
Axe
14:12 20.03.2024.

Kao i za Turudića ću napisati. Zašto maltretirate njegovu obitelj? Ako imate za pisati o njemu pišite, ne razumijem zašto njegovu obitelj mješate u to.

BA
Barba56
15:16 20.03.2024.

Do sad se nije prakticiralo djecu politicara povlaciti po novinama .

OP
Ocvali pupoljak
14:42 20.03.2024.

Mama je punila novine sa svojim ispadima, otac isto tako. Djecu ostavite na miru i ne razvlaćite ih po blatu jer to nije moralno, etično niti pristojno. Ne trebate djecu ni spominjati. Previše si dozvoljavate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije