Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sava centar

Tereza: Pronašla sam istu publiku koju sam ostavila prije 25 godina

tereza kesovija
tomislav miletić/pixsell
24.01.2011.
u 11:33

Pjevačica je pjesmom "Prijatelji stari, gdje ste" rasplakala predsjednicu Skupštine Srbije Slavicu Đukić-Dejanović, prenio je srbijanski Alo

Više od tri tisuće ljudi u nedjelju navečer ustalo je i pljeskom, koji je trajao nekoliko minuta, pozdravilo dolazak Tereze Kesovije na pozornicu Centra Sava u Beogradu.

– Bila je to fenomenalna atmosfera ljubavi i zajedništva. Na prve taktove glazbe svi u dvorani ustali su i čovjek bi doista trebao biti od kamena da to ne osjeti. Pronašla sam istu publiku koju sam ostavila prije 25 godina – još uvijek sređujući dojmove s koncerta izjavila nam je Tereza Kesovija jučer na povratku iz Srbije u Hrvatsku.

U pratnji orkestra Camerata Serbica kojim je dirigirao Đelo Jusić više od dva i pol sata nizale su se skladbe od “Sunčane fontane” do legendarne “Nono, nono”. Poznate note izazvale su buru emocija u publici koja je dugo priželjkivala ovaj susret pa je jedna gospođa u jednom trenutku ustala sa svog mjesta i uzviknula: “Tereza, volimo te!”

– Došla sam propovijedati ljubav. Ne volim živjeti u neprijateljskoj atmosferi i ne smijemo živjeti u mržnji jer je predivno praštati – poetično se izrazila 73-godišnja pjevačica. Veleposlanik Hrvatske u Srbiji Željko Kuprešak udijelio joj je kompliment rekavši kako je ovim koncertom postala bolji ambasador od njega samoga. Oduševljenje nakon odličnog koncerta podijelio nam je i dirigent Đelo Jusić.

– Terezu su dočekali kao Majku Terezu! Reakcije su bile izvanredne, vidjelo se da je ta publika rasla uz njezinu glazbu. Eto, iz našeg Dubrovnika uspjeli smo glazbom donijeti komadić sunca u Beograd – rekao je Jusić. Publika u kojoj je sjedila i nekadašnja loto djevojka Suzana Mančić i bivša Miss Jugoslavije Biljana Ristić nisu morali pljeskom dozivati Terezu na bis jer je sama odlučila nagraditi publiku s tri dodatne pjesme.

Ključne riječi

Komentara 330

PG
praseca gripa
18:29 24.01.2011.

Ne bih vise poslusala njezino pjevanje pa makar mi i zivot spasilo, ali ne zato sto je isla pjevat onima sto su je opljackali i popalili,a i ubili bi, da im je bila na metu,nego zato sto je lazljivica,petljanica ii najobicnija,da se ne izrazim!

SP
splitskaljeta
08:36 27.01.2011.

TEREZA je uspjela napuniti beogradski Sava centar i to mnogima smeta, jer će sada i u Srbiji dolaziti samo na koncerte pjevača koji znaju i mogu pjevati. Kriteriji će porasti i tražit će se kvaliteta. Neće više zvjezdice imati posla ni u Srbiji ni u Hrvatskoj.

OB
-obrisani-
17:03 24.01.2011.

TEREZA KESOVIJA JE 1994 godine,Javno u PARIZU rekla \"NIKAD MOJA NOGA NA AGRESORSKU ZEMLJU NECE KROCITI!!!! Moje KONAVLE,moji ljudi,moja Hrvatska te zatim se stavila u plac. Izgleda Tereza, da kod tebe vazi pravilo \"PARA VRTI GDJE BURGIJA NECE\" a sigurnono sam i vise od toga da je sin ALEN bio protov!!! Al hebiga,kada covijek nema svoje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije