Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbena diva

Tereza Kesovija: Volim pomagati, starije uvijek pitam za pomoć

\'Za ZIVOT 090509 Porin, finalna vecer / Tereza Kesovija Photo: Dino Stanin/Vecernji list\'
\'Dino Stanin/Vecernji list\'
13.10.2011.
u 08:00

U srpskoj agresiji na Dubrovnik pjevačici je spaljena kuća, ali ona je očito zaključila da to ne smije stajati između nje i njezine publike u susjednoj državi.

Glazbena diva Tereza Kesovija večeras će zajedno s Radojkom Šverko i Gabi Novak nastupiti u koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski”. Dobitnica Porina za životno djelo kaže kako nikada nije težila popularnosti.

Slava sputava

– Pokazalo se da ona sputava i nagriza poput rane te nas čini ranjivima. Ja volim ljude! Volim im dati najbolji dio sebe i silno volim pomagati. Kad vidim starije čeljade, uvijek priđem i pitam mogu li pomoći, a bolesnika pomilujem – rekla je Tereza te se osvrnula na svoj koncert u Srbiji. To je bio njezin prvi nastup ondje nakon 20 godina.

– Pamtim neke sretne godine. One će do kraja života ostati u mom sjećanju. Postoje ljudi koji me vole punih 50 godina. Imam li ja pravo kažnjavati te ljude koji su mi cijeli vijek darivali ljubav? Imam li pravo kažnjavati dijete koje kaže: Mene je mama naučila da vas volim!? Noć uoči odlaska u Podgoricu, pitala sam se: Tereza zašto ti ideš tamo?, a slike pred mojim očima redale su se jedna za drugom! A što mogu?! Hoću li tako provesti ostatak života redajući pred očima te slike i napajati se mržnjom? Ne, ja to odbijam, ali zaboraviti nikada neću! Oprost je, međutim, ono što propovijeda Bog – prisjetila se Tereza Kesovija noći prije nastupa u Podgorici.

Ostavština

U srpskoj agresiji na Dubrovnik pjevačici je spaljena kuća, ali ona je očito zaključila da to ne smije stajati između nje i njezine publike u susjednoj državi.

Tereza se ovih dana posvetila još jednoj umjetničkoj grani – književnosti. Naime, svestrana umjetnica piše knjigu o svom životu koja će ostati njezinoj djeci kao podsjetnik na život jedne majke. Na sve strahote, kaže, koje je proživjela, uključujući rat.

Tereza se raduje što će večeras zagrebačkoj publici još jednom pjevati pjesme uz koje su odrasle generacije.

Glazbenica je na domaćoj sceni punih 50 godina i njezine su pjesme svojevrsna uspomena na prošla vremena. Terezine pjesme volio je i Josip Broz, za kojega kaže da je bio pravi šarmer

Komentara 46

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
11:34 13.10.2011.

Ova zena je pjevacica neka pjeva koliko hoce . A kad pocme da govori tu njezine rijeci vrijede kao od svake druge babe. Inace kao pjevacicu ..nije losa mada joj nikad nisam kupio plocu.

BG
bijesna glista
08:50 13.10.2011.

Hm Ne voli popularnost. Ma daj. Ne možeš je sastrugati sa stranica novina. A ovo sa starijima. Nikako ne razumijem gdje nađe ljude starije od sebe, ili je umislila da je lijepa, mlada, književnica, diva, sve. Sve je to bila,, ali Tere, starost može biti i normalna, a ne ovakva, licemjerna.

DK
dkatica2
09:30 13.10.2011.

pjeva za Judine škude

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije