Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trideset godina braka

Tajna je u tome da se volimo. Da nije tako, ne bismo bili skupa

20.08.2016., Lovrjenac, Dubrovnik - Poznati na premijeri Othella. Anja Sovagovic Despot, Dragan Despot. Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/3
12.10.2016.
u 08:13

Anja Šovagović Despot i Dragan Despot sreli su se na Dubrovačkim ljetnim igrama, vjenčanje organizirali u tajnosti, a i danas su romantični, pale svijeće, on joj nosi cvijeće...

Glumački par Dragan Despot i Anja Šovagović Despot imaju razloga za veliko slavlje. Naime,u ponedjeljak su proslavili 30. godišnjicu braka. Kada su je nedavno upitali u čemu je tajna bračne dugovječnosti, Anja je rekla da je formula vrlo jednostavna.

– Tajna je u tome da se volimo. Da se ne volimo, ne bismo bili zajedno – izjavila je Anja. Zanimljivo je da su odluku da će se vjenčati donijeli nakon četiri dana veze. Sve je počelo tijekom Dubrovačkih ljetnih igara 1978. Anja je tada imala 15 godina, a Dragan je bio sedam godina stariji, bio je na Akademiji dramskih umjetnosti i igrao je glavnu ulogu u Shakespeareovu “Romeu i Juliji”. Tada su se prvi put sreli, no razlika u godinama presudila je te su odlučili čekati drugu priliku.

Svima priredili šok

– Anja nije bila Julija, no ja sam svu ljubav na sceni nekako crpio iz privatnog plana, a davao mimo predstave. Bio sam Romeo na dva plana, u životu i na sceni – prisjetio se Despot prvog susreta. Nekoliko su godina morali čekati do druge prilike, koja se opet dogodila u Dubrovniku. Anja je tada bila na drugoj godini Akademije, a prohodali su neočekivano. Kao što se neočekivano dogodilo i vjenčanje. Anja se, naime, nakon četiri dana veze odlučila udati za Dragana, i to u tajnosti, te su svojim postupkom sve šokirali.

Anjin otac Fabijan Šovagović, iako je poznavao Dragana i smatrao ga je simpatičnim, iznimno se protivio da Anjin suprug bude glumac. Nije imao ništa osobno protiv zeta, naprotiv, obožavao ga je, ali je razmišljao kao i svaki otac. Budući da su organizirali vjenčanje doslovno preko noći, Anja je Draganove roditelje upoznala nekoliko sati prije odlaska u crkvu.

Svekrvu upoznala prije crkve

– Sjećam se da je Despotova majka Matija ušla u stan u Mesničkoj, u kojoj su moji roditelji stanovali, i samo kratko rekla: “Krasnog ste momka dobili u familiju”, odmah je preuzela glavnu riječ pa nikada nije bilo nelagodnih situacija, sve je bilo transparentno – opisala je Anja prvi susret sa svekrvom.

Unatoč brojnim obvezama koje glumački posao nosi, Anja i Dragan uspjeli su sami odgojiti kćer Anu i sina Josipa.

– Nije bilo lako, ali uspjeli smo se uskladiti. Kad sam ja radila, Despot nije, i obratno. I to je odlično funkcioniralo. Ponekad je uskakala i moja mama kao baka-servis, ali i sin bliskih prijatelja, koji je s nepunih 17 godina uskakao i čuvao Anu, a susjeda Ivana znala je pripaziti Josipa. Nikad nismo trebali dadilje – ispričala je jednom Anja.

Gazde u našoj kući naša su djeca. Kći Ana na četvrtoj je godini fakulteta, studira engleski i francuski, no intenzivno se bavi i crtanjem i pjeva u zboru. Josip je drugi razred Privatne klasične gimnazije, sav je u učenju – nedavno je ispričala ponosna majka.

Anja i Dragan bračne su zavjete obnovili prije pet godina, na 25. godišnjicu veze kod patera Zvjezdana Linića u Samoboru.

– Važno je biti s osobom s kojom se možete ponašati onako kako biste se ponašali da ste sami – otkrila je glumica priznavši da kod njih i dalje vlada romantika. Anja za večeru pali svijeće, a i danas “padne” na buket cvijeća kojim je Dragan iznenadi.

Komentara 5

TI
tiziana
10:43 12.10.2016.

Lijepo!

ZO
Zorica13
15:37 12.10.2016.

Divni glumci i ljudi. Želim im još puno, puno sretnih godina!

DU
Deleted user
21:30 12.10.2016.

Krasan su par, od srca mi je drago, i iskreno im čestitam!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije