Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje CMC Festival

Sutra zabava u Vodicama: Čekaju vas Željko Bebek, Ivan Zak, Kim Verson, Lana Jurčević, Amel Ćurić...

CMC festival
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/8
10.06.2016.
u 12:58

Sutra se očekuju nastupi Amela Ćurića, Ante Casha, Begina, Bobe Kneževića, Danijele Martinović, Dražena Zečića, Emilije Kokić, Emine Arapović, grupe E.T., Ive Ćurić, Ivana Zaka, Ivane Kovač, Ivice Bage, Jasmina Stavrosa & Baraba, Kim Verson, klape Cambi iz Kaštel Kambelovca, Klape Godimenti, Lane Jurčević, Lidije Bačić, Letećeg odreda, Magazina, Maje Šuput, Mejaša, Minee, Mladena Grdovića i klape Intrade, Nede Ukraden, Nine Donelli, Nives Celzijus, Tonči Huljića s Madre Badessa te Željka Bebeka

Jutros je i službeno otvoren CMC festival u Vodicama. Osmo  izdanje festivala ove godine ugostit će ponovno najpopularnije Hrvatske izvođače zabavne glazbe. Danas i sutra u Vodicama očekuje se pravi koncertni spektakl. Publika će se imati prilike večeras zabaviti velikim koncertom Dražena Zečića. Iako Zečić gotovo tradicionalno nastupa na CMC festivalu, ove godine prvi put će održati i samostalni koncert na glavnoj pozornici festivala. Uz koncert u petak, Zečić će u programu revijalnog dijela festivala sutra izvesti i svoju novu pjesmu "Ljeto ide". Velikom koncertu Dražena Zečića prethodit će nastup tamburaša u starkama, popularnih Mejaša, uz čije će hitove "Zorica", "Pijanka", "Idem ja", "Bolji nego ikad" te najnoviji "Bubamara" započeti dvodnevno glazbeno druženje izvođača i publike u Vodicama.  Vrhunac zabave slijedi sutra kada će se na velikom stageu izmijeniti svi koji nešto znače u zabavnoj glazbi.

Sutra se očekuju nastupi Amela Ćurića, Ante Casha, Begina, Bobe Kneževića, Danijele Martinović, Dražena Zečića, Emilije Kokić, Emine Arapović, grupe E.T., Ive Ćurić, Ivana Zaka, Ivane Kovač, Ivice Bage, Jasmina Stavrosa & Baraba, Kim Verson, klape Cambi iz Kaštel Kambelovca, klape Godimenti, Lane Jurčević, Lidije Bačić, Letećeg odreda, Magazina, Maje Šuput, Mejaša, Minee, Mladena Grdovića i klape Intrade, Nede Ukraden, Nine Donelli, Nives Celzijus, Tončija Huljića s Madre Badessa te Željka Bebeka. Posjetitelji će imati prigodu poslušati niz novih pjesmama. Ljubimac publike i jedan od najtraženijih domaćih izvođača Ivan Zak predstavit će novu pjesmu "Sve si moje". Ivan je autor glazbe i stihova, dok aranžman supotpisuje s Lukom Kovačićem, što čini provjerenu i dobitnu kombinaciju. Novi hit prati i spot zanimljivog scenarija, a nositelji radnje u spotu ovaj su put bila djeca.

Okosnica nove pjesme ljubavna je priča odlučnog, modernog muškarca koji ne skriva osjećaje i ne boji se priznati da voli. "Kako u glazbi, tako i u ljubavi, ne kalkuliram, ne planiram i postupam uvijek spontano i iskreno. Ova pjesma nastala je upravo na temelju tih mojih uvjerenja. ''Sve si moje'' odraz je onoga kako ja vidim ljubav. Vjerujem da će se u njoj prepoznati i žene i muškarci. A energiju koju je pjesma dobila dinamičnijom glazbom, publika će zasigurno osjetiti is prve. Uz dobru energiju uvijek nastaju najbolje pjesme“, izjavio je Zak. Ivanu će ovo biti četvrti nastup na CMC festivalu. Do sada je u Vodicama izvodio pjesme "Ilegala", "Usne varane", a prošle je godine nastupio s pjesmom "Jedan u nizu" i održao koncert na glavnom stageu.  

 

Željko Bebek drugu će godinu zaredom na CMC festivalu u Vodicama predstaviti novu pjesmu. Nakon prošlogodišnjeg hita "Prvak svijeta", ove će godine Bebek pjevati pjesmu "Ja po kafanama" autora Branimira Mihaljevića i Faye. Amel Ćurić, koji će prvi put nastupiti na CMC festivalu u Vodicama, izvest će pjesmu "Te zime". Uz Damira Bečića, koji potpisuje glazbu, tekst i aranžman, Borislav Domazet pripomogao je u pisanju teksta, a na aranžmanu je radio i Dušan Alagić koji inače surađuje s poznatim glazbenicima diljem regije poput Severine, Željka Joksimovića i Sergeja Ćetkovića.. Grupa Magazin predstavit će singl "Ima dana", još jednu uspješnicu autorskog i bračnog para Vjekoslave i Tončija Huljića.

 

Nakon godinu dana pauze, Kim Verson objavila je novi singl "Krila ljubavna" te će upravo s njom nastupiti na festivalu. Verson se bacila u kantautorske vode s prošlim singlom "Vrati mi moj svijet", a novom pjesmom još više razvija svoj glazbeni rukopis. Grupa ET, osim pjesme predstavit će i novu pjevačicu, 27-godišnju Saru-Elenu Menkovsku. Frontmen ET-ja Boytronic odabrao ju je na internoj audiciji, a presudilo je što Sara-Elena već ima mnogo iskustva u pjevanju, ali i u plesanju.

Ove godine CMC festival ponovo će ugostiti atraktivnu Lanu Jurčević. I dok njezin prošlogodišnji apsolutni hit "Ludo ljeto" broji više od 10 milijuna pregleda na YouTubeu, Lana je pripremila novu glazbenu poslasticu. U pjesmi "Vrti mi se" istog autorskog tima, Lana Jurčević - glazba, Fayo - tekst i Natko Smoljan Nace - aranžman, sudjeluje i sve popularniji pjevač i radijski voditelj Ante Cash.  "Kakvi san ja kralj" novi je singl neumornog skladatelja i pjevača Tončija Huljića s kojim će nastupiti sutra na ovogodišnjem CMC festivalu.

Ovo je njegov treći nastup na festivalu u Vodicama. Prvi put je nastupio 2014. s pjesmom "Guštan", jednim od najvećih hitova te godine koji je ujedno i obilježio njegov drugi studijski album "Panika", a godinu dana poslije predstavio je pjesmu "Nisam papak". Nova pjesma "Kakvi san ja kralj" ljubavna je pjesma opjevana u stilu koji Tonči već pet godina njeguje sa svojim Madre Badessa bandom i još jedan siguran hit za koji je napisao glazbu i aranžman, dok je tekst pisala Vjekoslava Huljić. Iako kroz svoje pjesme često provlači duhovitu notu muško-ženskih odnosa, kao na primjer u singlu "Čemu nervoza", novom je pjesmom na tragu hitova "Ja sam rojen da mi bude lipo" i "Guštan". O pjesmi koja će zasigurno postati himna mnogih muškaraca, Tonči Huljić kaže: "Ovo je priča o tipičnom Dalmatincu koji u klasičnom alfa-mužjačkom stilu ne želi pokazati koliko pati što je ostavljen i pred društvom se ponaša kao da je sve u najboljem redu, da ga se ništa ne dotiče, no samom sebi ipak priznaje da proživljava dramu ostavljenog lika, i da je 'puka' ka' cvrčak..."     

 

Popularni zabavljač Jasmin Stavros i sve atraktivniji bend Barabe izvest će pjesmu "Kraljevi zabave". Jake zadarske snage, Tomislav Bralić, klapa Intrade i Mladen Grdović predstavit će prvi zajednički duet, pjesmu "Uzorita". Crvena Jabuka predstavit će novi singl "Mala moja Dalmatinko". Za veselu i prpošnu pjesmu u dalmatinskom pop ritmu Žera i legendarni bend udružili su snage s popularnom klapom Puntamika iz Zadra. Zabava u Vodicama je zagarantirana.

Ključne riječi

Komentara 2

TO
toljaga22
22:43 10.06.2016.

dobra bradavica

PU
Pulchrum
11:43 13.06.2016.

Najave s ovakvim fotografijama obećavaju jeftinu i ispodprosječnu zabavu. Gdje je nestala profinjenost i ljepota naših pjevačica, kao što je nekad bila Gabi Novak, Tereza Kesovija?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije