Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika gledanost

Snimanje "Biblije" pratila su čuda i brojni neobjašnjivi fenomeni

'Adam_bible'
''
12.04.2013.
u 19:50

U nedjelju na RTL-u kreće najgledanija mini-serija svih vremena koja u pet nastavaka obrađuje deset priča iz najpoznatije knjige u povijesti čovječanstva

Mjesec dana nakon svjetske premijere na History Channelu, američka mini-serija "Biblija" u nedjelju se počinje emitirati na RTL Televiziji. U pet dvosatnih nastavaka koji obrađuju deset priča iz najpoznatije knjige u povijesti čovječanstva gledatelji će vidjeti rođenje, smrt i uskrsnuće Isusa Krista, Noinu arku i druge najbitnije biblijske događaje adaptirane pod autorskom palicom bračnog para Marka Burnetta i Rome Downey, koja ujedno glumi Mariju. Već nakon prve epizode koju je gledalo 13,1 milijun ljudi, "Biblija" je dospjela na prvo mjesto najgledanijih i najprodavanijih mini-serija svih vremena.

U ulozi Isusa Krista gledamo 33-godišnjeg portugalskog glumca i modela Diogoa Morgadoa, zvijezdu portugalskih sapunica. Pažnju javnosti privukao je i Mohamed Mehdi Ouazzani čije je tumačenje Sotone u SAD-u izazvalo kontroverzije.

Naime, američki kršćanski konzervativac Glenn Beck zaključio je da Sotona fizičkim izgledom neodoljivo podsjeća na Baracka Obamu. Producent Mark Burnett odbio je tvrdnje da je lik najvećeg negativca stvarao po prvom čovjeku Amerike.

Otkrio je i da je za snimanja serijala ekipa svjedočila "čudima" koja su se događala na setu. Burnett ističe da se podno križa netom prije nego što je Isus trebao biti razapet, pojavila gomila zmija, a spomenuo je i slučaj dječaka koji se pojavio niotkuda noseći iznimno važan Isusov kostim koji je četiri dana bio izgubljen.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije