Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Film 'Jasmine French'

Slatko - kisela propast na društvenoj ljestvici ovijena Woodyjevom ironijom

Jasmine French
Foto: Promo
1/3
23.11.2013.
u 15:33

Film je najbolje djelo redatelja u posljednjih pet godina, Cate Blanchet je u glavnoj ulozi poput hidrogenske bombe, a najviše brige na setu imala je kostimografkinja zbog malog budžeta.

Novo veselje filmoljupcima koji vole dublju logiku, a ne površnu holivudsku zabavu, bit će film “Jasmine French” Woodyja Allena koji u domaća kina stiže 28. studenoga. Riječ je o komičnoj drami isprepletenoj sarkastičnim i pametnim humorom sukobljenim s tragedijom žene (Cate Blanchet) koja uhićenjem bogatog supruga (Alec Baldwin) drastično pada na društvenoj ljestvici. Osiromašena, seli se iz New Yorka u San Francisco k prizemljenoj sestri, a sa sobom nosi navike stečene životom u visokom društvu.

Scenaristički film uspoređuju s “Tramvajem zvanim čežnja” Tennesseeja Williamsa iz 1951. A i Woody je izabrao glumce koji su nekoć imali veze s tom dramom. Recimo, Alec Baldwin je 1992. igrao Kowalskog, a Cate Blanchet 1995. glavnu ulogu drame, Blanche DuBois. Upravo je Cate i najjače oružje filma. Prava hidrogenska bomba, kaže Woody. To je njezina prva suradnja s Allenom i zbog onoga što je čula o radu s njim strahovala je da će u prvih tjedan dana dobiti otkaz.

S druge strane, Woody je ulogu u filmu pisao imajući baš nju na umu i strahovao je hoće li je prihvatiti. Strahovi su im se pokazali neopravdanima, a jedina osoba koja je na snimanju proživjela ‘horor’ je kostimografkinja Suzy Benzinger. Naime, Woody joj je za kostime dao budžet od samo 200.000 kn, a toliko stoji samo jedna Hèrmesova torbica koju Jasmine nosi u jednom kadru.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije