Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ganuli pratitelje

Princ William i Kate oprostili se od kraljice nakon pogreba dirljivom porukom: 'Zbogom...'

Queen Elizabeth II death
Foto: Toby Melville/PRESS ASSOCIATION
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
20.09.2022.
u 08:56

Ispod objave uslijedili su i komentari tisuće ganutih Britanaca. "Apsolutno nevjerojatna počast veličanstvenom monarhu i takvom trajnom nasljeđu koje je ostalo iza nas. Hvala vam što ste nam svima omogućili da se i mi svi na neki način oprostimo od nje", glasi jedan od komentara.

Kraljica Elizabeta II. jučer je dostojno ispraćena na vječni počinak, a nakon državnog ispraćaja i ceremonije najuži članovi obitelji od voljene kraljice oprostili su se na privatnom obredu. Na njemu su prisustvovali i princ William i Kate Middleton koji su se od kraljice oprostili i na društvenim mrežama emotivnom objavom. 

"Zbogom kraljici, majci, baki i prabaki", napisali su na svom Twitteru uz crno-bijelu fotografiju kraljičina lijesa prekrivenog kraljevskom zastavom, cvijećem i simbolima njezine vladavine.

Ispod objave uslijedili su i komentari tisuće ganutih Britanaca. "Apsolutno nevjerojatna počast veličanstvenom monarhu i takvom trajnom nasljeđu koje je ostalo iza nas. Hvala vam što ste nam svima omogućili da se i mi svi na neki način oprostimo od nje. Nadam se da ćete sada moći tugovati za njom u svojoj privatnosti", poručila je jedna korisnica Twittera. 

"Jučer sam bio tako ponosan što sam Britanac. Počivajte u miru, Vaše Veličanstvo Kraljice Elizabeta. Jako ćete nam nedostajati", nadovezao se pak drugi korisnik. "Ponosan što sam Britanac. Nijedna zemlja na svijetu nema ovakve događaje kao mi", glasi još jedan od komentara ispod objave princa Williama i njegove supruge. 

Podsjetimo, kraljica Elizabeta II. pokopana je u ponedjeljak navečer u kapeli svetog Jurja pokraj dvorca Windsor uz supruga koji je umro prošle godine u dobi od 99 godina, u krugu najbliže obitelji.

"Kraljica je pokopana zajedno s vojvodom od Edinburgha u memorijalnoj kapeli kralja Georgea VI.", stoji u objavi na službenoj internetskoj stranici kraljevske obitelji, prenosi BBC.

Pokopu su nazočili kralj Charles III. i drugi najbliži članovi kraljevske obitelji u memorijalnoj kapeli kralja Georgea VI. koja se nalazi unutar kapele svetog Jurja. Pojedinosti ceremonije nisu bile obznanjene, a Buckinghamska palača to je nazvala "duboko osobnom obiteljskom prigodom". Događaj nije bio emitiran na televiziji, a nisu bili prisutni ni predstavnici medija.

Kapelu je započeo graditi kralj Eduard IV. 1475.  U kapeli je pokopano deset bivših vladara, uključujući Georgea IV. i Georgea III. koji je bio kralj kada su Sjedinjene Američke Države postale neovisne od Britanskog Carstva. Članovi kraljevske obitelji pokopani su u raznim kriptama unutar kapele. Tamo su također pokopani njezin otac – kralj George VI., kraljica majka i sestra, princeza Margaret.

VIDEO Harry (63) napravio nevjerojatan mural u pijesku kako bi odao počast kraljici Elizabeti II.

Komentara 1

BE
Beyonder
11:08 20.09.2022.

Cirkus za kmetove a ovi to gutaju ko cigan čvape

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije